Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V torek, 2. oktobra, smo se učenci prvošolci z Osnovne šole Danila Lokarja, starši in učiteljice zbrali v Dvorani prve slovenske vlade.

V uvodu nas je pozdravil Kekec in nam povedal, da je slišal, da je v šoli zanimivo. Predstavil je tudi recept za korajžo. Povedal je, da ni prišel na svet že pogumen, to je postal šele z leti. S spodbudnimi besedami nas je pozdravila tudi gospa ravnateljica Irena Kodele Krašna.

Kekec je poklepetal tudi z našo učenko. Skupaj sta na oder povabila še ostale. Povedali so, da se bodo trudili biti spoštljivi drug do drugega, in da se bodo pogumno podali na pot učenja tudi kakšni oviri navkljub. Potem je zazvenela šolska himna Pridi, prijatelj. Prvošolci so jo z navdušenjem zapeli.

Kotiček na koncu sveta – nosi naslov slikanica, ki so jo prvošolci prejeli ob sprejemu. Zdaj, ko so na začetku svoje poti, jim želimo, da bi vsak nekega dne našel svoj kotiček. Kotiček ustvarjalnosti, tihega zadovoljstva in notranjega uspeha, da so na pravi poti, četudi še ne na koncu sveta.


Učiteljice prvega razreda

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

 

Oglejte si tudi