Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Sprejem plesalcev ADC - svetovnih podprvakov

V nedeljo, 30. oktobra, je v Ajdovščini potekal uradni sprejem plesalcev ADC, ki so se udeležili svetovnega prvenstva v Gradcu.
V soboto zvečer še na plesnem podiju svetovnega prvenstva IDO, v nedeljo pa že na odru Dvorane prve slovenske vlade. Plesna družina ADC je živela in dihala z mladimi plesalci, ki so se v Gradcu udeležili svetovnega prvenstva pod okriljem Svetovne plesne organizacije IDO v plesnih zvrsteh hip hop in breakdance in vrhunsko zastopali barve domačega kluba ter slovenske plesne reprezentance. Plesalci ADC so z doseženimi rezultati na tekmovanju, kjer je sodelovalo 4500 tekmovalcev iz 28 držav, na najlepši način zaokrožili letošnjo sezono plesnih tekmovanj,v kateri tudi sicer ni manjkalo vrhunskih dosežkov.

Plesalci ADC so tudi v Gradcu potrdili svojo predanost plesu in neomajno voljo do napredka, za katerim stojita kakovostno delo trenerjev in velika podpora staršev ter podpornikov kluba. Le malo je manjkalo, pa bi v sredo v veliki mestni dvorani sredi Gradca odmevala slovenska himna, saj se je otroška skupina Red Storm zavihtela na drugo mesto in postala svetovni podprvak. V skupini plešejo Mija Kobal, Metka Arhar, Amelie Zerezghi, Doroteja Rojko, Zoja Lenščak, Urša Djukić, Lana Vidmar, Lana Kovačević, Lana Čučilovič, Ema Jureš, Meggy Resnik, UlaTrebovc, Erna Hrnčič, Ajda Korečič, Gaja Lipušček, Inja Šinigoj, Vita Šinigoj, Adelina Balkić, Niki Marc, Patrick Lisjak, Lara Brecelj, Anika Škarabot, Lea Kavčič in Žana Gomizelj.

Izjemno 3. mesto je v kategoriji freestyle med članicami osvojila Evelin Bajc. Mala članska hip hop skupina Buše si je med 51 najboljšimi malimi skupinami priplesala 13. mesto, enako uvrstitev pa je dosegla tudi članska formacija Divertirse. Prav tako 13. mesto si je v kategoriji electric boogie priplesal Nick Keber.

V plesni družini ADC smo ponosni tudi na uvrstitve vseh ostalih plesalcev, saj so med najboljšimi na svetu. Izjemne uspehe in nepozabno izkušnjo smo ponovno podoživeli tudi na slovesnem sprejemu, ki smo ga v nedeljo pripravili v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Plesalcem, trenerjem, vodstvu kluba ter staršem in podpornikom so se pridružili predsednik Športne zveze Ajdovščina Miloš Popović, direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar, predsednik sveta KS Dobravlje Boris Kalin, s čestikami in besedami zahvale pa se je plesalcem ADC v odgovoru na prijazno povabilo odzval tudi župan Tadej Beočanin. Za posebej svečan uvod v srčno prireditev, ki jo je vodila neutrudna vodja Plesnega kluba ADC Alice Stojko Saliu, je poskrbela mlada pevka Nina Kosovel, v nadaljevanju pa je občinstvo uživalo ob ogledu posnetkov nastopov plesalcev ADC na svetovnem prvenstvu in prisluhnilo vtisom plesalcev ter trenerke Leje Messec, ob koncu predstavitev pa vsem plesalcem in trenerjem znova zaploskalo.

Vodja Plesnega kluba ADC Alice Stojko Saliu je udeležencem svetovnega prvenstva izročila zahvale Kluba ADC in med drugim poudarila: »Kot vodja kluba sem izredno ponosna, srečna in zadovoljna, da imam tako uspešno družino, da imam tako izvrstne plesalce, da se vložen trud obrestuje.« V imenu vodstva Plesnega kluba ADC se je posebej zahvalila trenerkam Leji Messec, Nini Ukmar, Brigiti Kuštrin in Maruši Leban ter neutrudni administratorki Tini Žunko. Čestitkam plesalcem ADC so se pridružili tudi v družbi Mlinotest, ki je za to priložnost donirala sladko presenečenje, torto. Slovesnost se je nadaljevala z druženjem ob dobrotah, ki so jih pripravili starši plesalcev in celotna družina ADC.

ADC

Oglejte si tudi