Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tekmovanja v polnem teku

Vse naše ekipe so v polnem tekmovalnem zagonu. Kljub poškodbam in boleznim fantje uspešno zastopajo barve našega kluba. Člani so v zadnjem delu tekmovanja za razvrstitev v skupini Center, svoj prostor v ekipi so si priborili tudi fantje iz mladinske ekipe.

Kako pa naše mlajše kategorije? »Mladinci (U-19) so v tekmovanju v 2. SKL do danes še neporaženi, do konca lige jih čakata še dve tekmi. Trenutno zasedajo prvo mesto v svoji skupini in če bodo prvi tudi po koncu tekmovanja, da bodo zasedli 25. mesto v absolutni konkurenci.

Kadeti (U-17) so letos zelo uspešni v 1. SKL, saj so se uvrstili med najboljših 12 ekip v Sloveniji. Trenutno tekmujejo z »velikani« slovenske košarke in jim tudi uspešno kljubujejo. Ostajajo v borbi za 10. mesto, kar je za naš klub lep uspeh.

Fantje selekcije U-15A tekmujejo v 1. SKL in se borijo za mesta od 9. do 32. Ekipa U-15B pa v 2. SKL nabira potrebne izkušnje.

Fantje ekipe U-13A tekmujejo v 1. SKL, pravkar so se uvrstili med 16 najboljših ekip v Sloveniji, kar je velik uspeh, saj v tem tekmovanju nastopa približno sto ekip. Tudi ekipa U-13B se je letos izkazala, saj so fantje prikazali borbo na vsaki tekmi, tudi proti starejšim nasprotnikom. Zelo nas veseli dejstvo, da fantje pridno in redno trenirajo.

Ekipi U-11A in U-11B sta pravkar začeli s tekmovanji. Fantje so uspešno prestali skupinski del in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje,« je o levčkih različnih starosti povedal Luka Hrovatin, strokovni vodja mlajših selekcij v klubu. O najmlajših pa: »V mesecu aprilu s tekmovanjem začneta tudi naši ekipi

U-9. Ekipa U-9A je sestavljena iz fantov, ki obiskujejo 3. razred, ekipo U-9B pa sestavljajo drugošolčki. To bo za naše najmlajše košarkarje prvi stik s tekmovanjem. Namenle-tega pa ni rezultat, pač pa nabiranje prvih izkušenj na tekmah ter sodelovanje s soigralci. Fantje se bodo iz tekme v tekmo učili sprejemati zmage in poraze, predvsem pa pomena sodelovanja znotraj ekipe. V tekmovanju U-9 jih bosta vodila naša domača trenerja Matija Bolčina ter Rene Kodelja.«

Ker pa so levčki že neučakani in je do aprila še kar nekaj časa, je ekipa U-9A vključena v prijateljsko  tekmovanje notranjsko-kraške regije. Tako so konec januarja odigrali svoj prvi turnir. Pravila igre so prilagojena njihovi starosti – igra se 4 krat po 8 minut, brez ustavljanja ure, med četrtinami pa se odvijajo štafetne igre (podaje, vodenje z zadetim metom, prosti meti).

»Naši najmlajši levčki znajo odigrati kar nekaj lepih akcij. Krasi jih borbenost, iz treninga v trening napredujejo in postajajo »prava klapa«. Najpomembnejše pa je, da v igri uživajo,« je svoje fantje pohvalil trener Rene Kodelja.»Poleg fantov pa bi pohvalil tudi starše, saj vse igralce na igrišču s tribun spodbujajo s športnim navijanjem.«

Ja, očitno se nam za prihodnost ajdovske košarke res ni treba bati.

 

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi