Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kup stopničk za Črn Trn na B4X tekmi v Šempetru pri Gorici

V Šempetru pri Gorici je potekala druga v nizu kolesarskih tekem novoustanovljenega B4X Inverted.si pokala Slovenije. B4X tekmovanja so v prvi vrsti namenjena predvsem najmlajšim kolesarjem, ki svoje znanje kažejo na različnih pumptrack progah.
V Šempetru smo na stopničkah največkrat videli člane ajdovskega kluba Črn Trn.

Kolesarski pokal B4X je svojo premiero doživel ob koncu aprila letos, ko je v Ajdovščini potekala prva izmed predvidenih sedem tekem pokala. Na presenečenje mnogih se je v Ajdovščini zbralo kar 63 tekmovalcev, kar priča o tem, da imajo B4X dirke veliko potenciala. Predvsem za najmlajše in nadebudne kolesarske mojstre so B4X dirke prava poživitev sezone in odlična priložnost, da pokažejo svoje znanje in se borijo za točke.

Kot rečeno je druga v nizu tekem potekala v kolesarskem parku v Šempetru pri Gorici. Na prvi počitniški dan se je zbralo 37 tekmovalcev, ki so morali obenem spoprijeti še z neznosno vročino, kar je še dodatno otežilo zanimivo tekmovanje. Organizator, kolesarski klub DešFleš se je izkazal z odlično organizacijo in super pripravljeno progo. Posebnost pa je bil tudi način dirkanja, ki ga v Sloveniji še nismo videli na kolesarskih dirkah. Zanimiv koncept bojev na pump progi je tako prinesel nekaj zelo tesnih odločitev v skoraj vseh kategorijah.Najprej so bile na sporedu kvalifikacijske vožnje. Le-te so potekale po večjem krogu v obratni smeri kot so kasneje potekali boji na izločanje. Glavno tekmovanje je bilo v stilu avtomobilistične dirke “Race of Champions”, kjer so morali tekmovalci prevoziti kombinacijo malega in velikega kroga. Boljši iz kvalifikaciji, kasneje pa zmagovalec vsakega kroga, je izbiral v kateri krog bo odpeljal najprej. Zanimivo in taktično zelo nepredvidljivo, saj tekmovalcem ni dovoljevalo nobenega počitka, ampak vožnjo na polno od štarta do cilja.

Ob koncu tekmovanja so bili najbolj veseli v ajdovskem klubu Črn Trn, saj so njihovi člani in članice prav v vsaki kategoriji stopili na stopničke.  Medalj so se razveselili Vito Plahuta, Nik Prek, Jakob Praček, Maxim Jazbar, Tim Rovtar, Beno Batič, Matic Curk, Matej Koren, Primož Lemut, Anže Novinec, Nejc Batič, Janez Turk, Jani Volk in Naja Stipanič.

Naslednja B4X preizkušnja bo ob koncu meseca avgusta, v Trebašu.
MJ

Oglejte si tudi