Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Člani, mladinci in kadeti končali letošnjo sezono

Drugi del sezone je naša članska ekipa začela z zelo pomlajeno zasedbo, saj je bil obstanek v ligi že zagotovljen in je bilo nadaljevanje tekmovanja le formalnost. V ekipi so ostali štirje košarkarji članske ekipe, ostala mesta pa so zapolnili mladinci in kadeti, ki so imeli ogromno prostora za napredek in dokazovanje.

A praktično čez noč so bili prisiljeni prevzeti velik del bremena na svoja pleča in tako izkusili igranje v članski konkurenci, mnogi med njimi prvič. To se je pokazalo kot pametna poteza, saj so tako  mladinci kot kadeti članske izkušnje uspešno unovčili v svojih kategorijah. Mladinci v drugem delu 2. mladinske lige sploh niso poznali grenkobe poraza, kadeti pa so bili do zadnjega srečanja z ekipo Rogaške v igri za finalni turnir najboljše osmerice ekip v Sloveniji.

V šestih krogih drugega dela so naši članski košarkarji sicer le na eni tekmi zmagali(premagali so Vrhniko doma) ter izgubili pet srečanj, od tega dvakrat klonili samo za točko in to obakrat proti Postojni, ki ima v svoji ekipi veliko izkušenih košarkarjev. Velikokrat je bilo užitek gledati naše mladce, kako se pogumno zoperstavljajo starejšim igralcem v nasprotnih ekipah in le pomanjkanje izkušenj je največkrat odločala, da so naši mladi upi morali priznati poraz.

»Če na hitro potegnem črto skozi celotno sezono, sem kot trener z nekaterimi stvarmi zadovoljen, z drugimi pač ne. Zadovoljen sem, da smo sezono končali brez večjih poškodb igralcev, bile so nekatere manjše, a to je del vsakega športa. Zadovoljen sem tudi z napredkom nekaterih naših najmlajših igralcev, saj so definitivno boljši košarkarji kot pred sezono. Nekateri so pokazali velik napredek v igralskem smislu, prestali so zrelostni izpit, saj so bili primorani prevzeti veliko odgovornost na svoja ramena. Vem to seveda še ni uspelo, imajo pa še veliko rezerve, kar se tiče treninga in odnosa do ekipe ter okolja, ki jim nudi košarkarsko udejstvovanje. Glede rezultata pa s sezono nisem najbolj zadovoljen. Premagali smo sicer ekipe, ki so bile v našem rangu, vendar ni nam uspelo narediti kakšnega presenečenja proti ekipam, ki igralsko kotirajo višje in bi tako mogoče mešali štrene v zgornjem delu lestvice. Dodal pa bi še, da se bodo rezultati te sezone hitro pozabili, treba je gledati naprej in v naslednji sezoni iti stopničko višje v vseh pogledih,« je ob koncu sezone podal svojo oceno trener Gregor Zagorc.

Tako kot člani so letošnjo sezono zaključili tudi mladinci in kadeti. »Za kadetskoekipo (U17) lahko mirno rečemo, da je rezultatsko sezona ena najbolj uspešnih v zadnjih letih, saj smo uvrščeni na končno 11. mesto v državi, kar je v konkurenci 86 ekip v državi soliden dosežek. Vse skupaj se je začelo lanskega maja, ko smo v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo slovensko ligo brez večjih problemov porazili ekipi Portoroža in Nove Gorice. Žreb nam je namenil skupino, v kateri smo po dvakrat porazili ekipi KD Kopra in Plamo Pur iz Ilirske Bistrice, dvakrat pa smo morali priznati premoč ekipi Koš Kopra. To je pomenilo drugo mesto v skupini in uvrstitev fantov med 12 ekip v državi. V naslednjih mesecih smo merili moči z najboljšimi v državi. Doživeli smo nekaj grenkih porazov in malo manj sladkih zmag, kar je zadostovalo za končno 11. mesto. Po končani tekmovalni sezoni sem kot trener z rezultatom zadovoljen in izredno ponosen na vse fante, ki so priigali ta lep dosežek, je pa v prihodnosti še veliko prostora za napredek. Letos so nekateri igralci te kategorije igrali na treh frontah (v kadetski, mladinski in članski konkurenci)ter bili zaradi tega precej obremenjeni in prikrajšani za kakšen bolj optimalen trening. V naslednjih sezonah bo precej lažje, saj so fantje letnika 2000 zdaj tudi uradno prestopili v mladinske vrste, kjer bodo v prihodnjih dveh sezonah nosilci igre in svojo vidnejšo priložnost iskali tudi v članski konkurenci. V letošnji sezoni smo po dolgem času nastopili tudi z mladinsko ekipo (U19), ki je s tekmami prav tako začela lani v mesecu maju in bila najprej v kvalifikacijah za 1.SKL prepričljivo boljša od ekip Kopra, Portoroža in ŠD Šentvida. Za nastop med najboljšimi pa nam je žreb v tistem trenutku namenil verjetno najbolj kvalitetno ekipo Triglava iz Kranja, ki smo jo sicer na prvi tekmi premagali za 12 točk, na povratni tekmi v Kranju pa izgubili za 17 in bili korak prekratki za uvrstitev v prvo ligo. Sledilo je rahlo razočaranje, padec v formi in poškodbe nekaterih ključnih igralcev. Vknjižili smo štiri poraze, toda to ni bil realni pokazatelj naše kvalitete. Sledil je tretji del tekmovanja in nova skupina osmih ekip ter dodatnih 14 tekem. Slavili smo na vseh srečanjih in s tem dokazali, da smo bili brez prave konkurence. Sezona je bila zaključena na najlepši možni način. Moram povedati, da mi je v ponos, da so fantje po nekaj res težkih porazih odreagirali na pravi način in pokazali svoj karakter. Nekateri so naredili velik korak naprej in pokazali, da si zaslužijo priložnost igranja v članski konkurenci. Užitek mi je bilo delati s temi fanti in upam, da bodo z dobrim delom in pravim pristopom uspešni tudi v prihodnje,« je strnil misli in ponosno ocenil sezono trener Matevž Mikuš.

Za obe ekipi sledi krajši tekmovalni premor, že maja pa obe ekipi zopet čakajo kvalifikacije za uvrstitev med najboljše v državi v naslednji sezoni. 

Fantje, srečno!

 

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi