Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

1. SFL: MARIBOR NEUSMILJENO MELJE

V 16. krogu 1. slovenske futsal lige je prvak PROEN Maribor zabeležil že 15. zmago v sezoni. Tokrat je padel KMN Benedikt na svojem terenu s 3:6 (2:5). Vprašanje o končnem zmagovalcu je bilo rešeno že po trinajstih minutah igre, ko je PROEN Maribor ušel na neulovljivih 1:5. 

"PROEN MARIBOR DO 15. ZMAGE"

Obračun je spremljalo zavidljivo lepo število gledalcev. Na tribuni športne dvorane Benedikt se jih je zbralo okoli 200. Večina obiskovalcev je stiskala pesti za domačo ekipo iz Benedikta, a po tiho pričakovala zmago favoriziranih gostov. Kljub nekoliko slabšemu končnemu rezultatu so navijači pospremili domačo ekipo z bučnim aplavzom in jih bodrili, da se sezona še da rešiti. 

Trener KMN Benedikt, Tomislav Novak je po tekmi povedal: "Čestitke gostom za zasluženo zmago in hkrati kapo dol mojim fantom. Videli smo, da imamo mlade igralce na katere lahko v prihodnje še kako računamo. V prvem polčasu je nasprotnik upravičil vlogo favorita. Mi smo se morali spopasti z odsotnostjo prvega vratarja, Tjaža Lovrenčiča in nekaterih igralcev iz prve ekipe. V drugem polčasu so naši fantje upali prevzeti odgovornost nase in zaigrati pogumneje. Še enkrat čestitke gostom, mi pa smo z mislimi že na tekmi s Tomažem, kjer gremo seveda po zmago!"

Matej Fideršek, Proen Maribor: "Dobro smo začeli tekmo in tako v prvih minutah zadeli lahke gole. Drugače pa je vsaka tekma z Benediktom zahtevna. Igrali smo že ogromno tekem, vsi se poznamo, tako da taktičnih skrivnosti ni. Nadaljujemo niz neporaženosti, ki ga želimo ohraniti tudi po naslednji tekmi proti Puntarju."


Tekma leta se za KMN Benedikt obeta v naslednjem tednu, ko se Benedičani odpravljajo na gostovanje k zadnjeuvrščeni ekipi KMN Tomaž Šic bar. Razplet te tekme bo najbrž odločal o končni razvrstitvi in obstanku v 1. državni ligi. Za navijače KMN Benedikta je organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Odhod izpred športne dvorane Benedikt bo v petek, 24. 2. 2017 ob 17:45 uri. 

Lestvica 1. SFL po odigranem 16. krogu:
1. Proen Maribor 46 točk
2. FC Litija 36
3. KMN Bronx Škofije 25
4. KMN Oplast Kobarid 24
5. Dobovec Pivovarna Kozel 23
6. KMN Sevnica 23
7. FK Zavas Siliko 18
8. Puntar 15
9. KMN Benedikt 11
10. KMN Tomaž Šic bar 9

Tekst: Rok Š.
Foto: Proen Maribor

Oglejte si tudi