Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Špadni fantje pod Dežnikom

Kljub s korono omejenem letu 2021 smo Špadni fantje pripravili precej novega materiala, novih pesmi in spotov. Eden od teh je naš novi videospot z naslovom Dežnik. Pod besedilo se je podpisala Romana Cafuta, avtor glasbe pa je Brane Klavžar. Pesem je bila premierno predstavljena na festivalu v Oplotnici septembra lani. Zaradi korone je bil to eden redkih javnih dogodkov, ki smo se ga lahko z ansamblom udeležili, zato smo tu sodelovali še z večjim veseljem.

Pesem govori o dežniku, ki je v dani zgodbi človekov prijatelj: človek mu zaupa svoja hrepenenja po nekdanji ljubezni, željo, da bi se rad vrnil v tisti čas življenja, dežnik ga pa le nemo posluša in razume. In biti nekomu dober poslušalec je včasih vse, kar kdo potrebuje.

Kot pri večini naših prejšnjih videospotov smo se tudi za tega odločili, da ga posnamemo na domačem terenu. Tako smo si za snemanje zgodbe izbrali Vipavo in Gradišče pri Vipavi, kjer živita dva naša člana ansambla. Kadre z ansamblom pa smo se odločili posneti na Starem gradu nad Vipavo, lepi in premalo poznani lokaciji. Dostop do gradu je sicer predstavljal kar precejšen zalogaj, vendar smo bili po ogledu lokacije zadovoljni z videnim in taka lokacija odtehta marsikateri fizični napor in prenesen kos snemalne opreme in instrumentov.

Naš videospot z naslovom Dežnik najdete na povezavah na vseh naših socialnih omrežjih, na naši spletni strani in you tube-u https://youtu.be/zLoJKwdH8Ac.

Naj ob tej priložnosti v novem letu vsem našim poslušalcem in podpornikom zaželimo najprej eno zdravo in veselo leto. Naj bo polno dobre volje in dobre glasbe ter optimizma. Kar se pa virusov tiče: ostanite negativni!

Vaši Špadni fantje

 

Povezave

Be/zLoJKwdH8Ac

Oglejte si tudi