Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zlata plaketa trobentaču Gregorju Kodermacu

Šolsko leto se je že krepko prevesilo v drugo polovico. Pomladni semester je čas, ko učenci Glasbene šole Ajdovščina pokažejo znanje, ki so ga letos osvojili, učitelji pa z zadovoljstvom spremljajo njihove uspehe, saj so ti najboljša nagrada za vložen trud pri poučevanju.

Mladi glasbeniki naše šole so se udeležili številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih so dosegli odlične uspehe. Predvsem je potrebno izpostaviti državno tekmovanje TEMSIG, ki traja že 46 let in je edino državno tekmovanje glasbenikov v Sloveniji. Že sama udeležba na njem je za učenca velik uspeh, saj so kriteriji zelo visoki, žirije pa sestavljene iz priznanih domačih in tujih glasbenikov. Tekmovanje poteka tako, da se vsaka tri leta skupine tekmovalnih disciplin zamenjajo, pa tudi regije, v katerih  tekmovanje poteka, se izmenjujejo, saj je dogodek tudi organizacijsko in finančno zahteven. 46. TEMSIG  se je tako odvijal v gorenjski regiji, kjer so ga gostile glasbene šole Radovljica, Jesenice, Tržič, Kranj in Škofja Loka, tekmovali pa so v disciplinah trobila, tolkala, kitarski duo, klavirski duo, harmonika, tamburice, komorne skupine z godali in klavirjem ter jazz-solo.

Letos se je Temsiga udeležilo sedem naših učencev - trije kitarski dui in en trobentač. Kitaristi Erik Curk in Ožbej Gruden ter Ela Mermolja in Eva Mavrič Novak (njuna mentorja sta Matjaž Remec in Ante Radnić) so prejeli srebrno plaketo na regijskem delu tekmovanja, duo Lea Podgornik in Luka Grmek Seražin (mentor Ante Radnić) ter trobentač Gregor Kodermac (njegov mentor je Andrej Kobal, na klavirju ga spremlja Ana Knez) pa so se kot prejemniki zlatih regijskih priznanj udeležili državnega tekmovanja. Kitarista sta prejela 90 točk in srebrno plaketo, Gregor pa kot naš najuspešnejši tekmovalec 95,67 točk in zlato plaketo. Nagrajen je bil tudi s snemanjem tekmovalnega programa na Radiu Koper in ga bomo lahko poslušali v eni od četrtkovih oddaj, ki jih koprski radio že več let posveča prav mladim uspešnim glasbenikom.

Še eno državno tekmovanje se je odvijalo v januarju letos - BALTEK- tekmovanje mladih baletnih plesalcev. Udeležila se ga je naša učenka Teja Sever, ki že vrsto let uspešno zastopa našo šolo tudi na mednarodnih revijah in tekmovanjih v tujini. Njen mentor Sergej Semenjuk skrbi za njen razvoj in napredek, saj je v tej disciplini huda konkurenca.

Šolskega leta pa še ni konec in v tem času potekajo tudi mednarodna tekmovanja. Veliko jih je in zahtevajo trud, talent in vztrajnost. Tega pa našim učencem in učiteljem ne manjka, zato bomo gotovo lahko kmalu pisali o novih uspehih.

Nada Paškvan, ravnateljica

 

Oglejte si tudi