Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Špansko-mehiški večer

V okviru Večgeracijskega centra Goriške (VGC) so na Ljudski univerzi Ajdovščina od oktobra potekale vesele urice španščine, kjer so udeleženci spoznavali osnove španskega jezika tudi s pomočjo popularne 'latino' glasbe in raznih krajših filmčkov.

Ob zaključku programa sredi decembra smp pripravili poseben špansko-mehiški večer, ki je medgeneracijsko združil kar tri projekte. Poleg že omenjenega VGC-ja sta dogodku dala svoj latinski pridih še Center medgeneracijskega učenja (CMU) in Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O). Udeleženci glasbenih uric 'Ukulela' v okviru CMU-ja so za srečanje pripravili dve skladbi v duhu bližajočih se božično-novoletnih praznikov. Zapeli so jih v španščini skupaj z udeleženci veselih uric španščine. Za pristen videz te novopečene skupine 'mariachijev' Ljudske univerze Ajdovščina pa so poskrbeli udeleženci projekta PUM-O, ki so iz papirja 'spletli' prave mehiške klobuke (sombreros). Udeleženci dogodka so prisluhnili tudi osebni izkušnji prostovoljke VGC-ja o njenem večletnem bivanju v Mehiki: spoznali so nekaj novih mehiških izrazov in kulturnih ter družbenih posebnosti. Sledila je še tipična mehiška sladica iz jabolk, rozin in orehov, ki Mehičanom pričara slajše praznike. Za presenečenje so na koncu poskrbeli tudi udeleženci sami z dodatnim razvajanjem čutov v obliki sladkih dobrot in zvokov akustične kitare.
Veseli smo, da je naš VGC zaživel v vsej svoji polnosti in združil udeležence različnih generacij, zanimanj in talentov. V novem letu pripravljamo nove dogodke, ki bodo zajemali različne vsebine, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite, saj lahko le skupaj soustvarjamo lepe zgodbe.

Tanja Badalič, Ljudska univerza Ajdovščina.

 

Oglejte si tudi