Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Mini gasilska vaja v Lokavcu

Otroci iz vrtca v Lokavcu so imeli v tednu otroka raznolike dejavnosti.
Dvakrat so se srečali s prvošolci podružnične šole. Skupaj so izdelovali vaze in svečnike, ki so jih uporabili za dekoracijo na mizah ob slavnostni malici in kosilu. Družno so se podali  na pohod po vasi, kjer so s plesom in glasbo krajane opozorili na svoj praznik. Konec tedna jih je čakal izlet presenečenja. Obiskali so gasilce v Ajdovščini, nato pa  prisluhnili glasbeni pravljici na SŠ Veno Pilon.

Pozitivna otroška energija, ki lahko izžareva le takrat, kadar je navdušenje pristno, je otroke po obisku gasilcev prevzela tako močno, da so bili naslednji dnevi gasilsko obarvani. Risanje, barvanje, pantomima, in ustvarjalna igra, vse to je bogatilo že običajno pester dnevni red v vrtcu. Na igrišču ob telovadnici se je odvijala mini gasilska vaja. Delali so s pravo gasilsko vnemo in opremo. Ko so prejeli klic, kje gori in kaj gori, so usklajeno stopili v akcijo. Fantje so odvijali cevi in poslušali povelja vodje intervencije. Deklice so nudile prvo pomoč ponesrečencem in pomagale pri pripravi malice.

Prenašanje težkega ročnika, hitro odvijanje cevi, veliko klicev na številko 112, je mlado gasilsko brigado pošteno utrudilo. Še dobro, da so uspešno pogasili vse požare in se lahko do kosila vrnili v vrtec.

Z gasilsko vajo se je zaključil prvi del aktivnosti, otroke sedaj čakajo novi izzivi. Od njihove fantazije  je odvisno, kakšna bo naslednja vaja.

Gotovo pa tako pristnega doživetja ne bi bilo brez pomoči prijaznih ajdovskih gasilcev. Zato najlepša hvala Kristjan, Ivo in Miha, da ste nas sprejeli in nam predstavili vaše humano delo.

B. D.

Oglejte si tudi