Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Obisk avstrijske veleposlanice

1. aprila smo v okviru obiska Mestne občine Nova Gorica na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanico Avstrije v Sloveniji, Nje. eksc. mag. Sigrid Berka. Poleg veleposlanice se je vljudnostnega obiska udeležil tud direktor Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana Andreas Pawlitschek.
V prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi sta gosta sprejela rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za raziskave in umetnost prof. dr. Gvido Bratina.

Po uvodni predstavitvi univerze je beseda tekla o projektih, ki jih ima univerza skupaj z avstrijskimi institucijami na področju naravoslovja, humanistike in umetnosti. Posebej smo izpostavili projekt RETINA, ki se izvaja in financira iz programa Interreg Slovenija-Avstrija, vodilni partner projekta pa je Univerza v Novi Gorici. V nadaljevanju srečanja sta gosta obiskala Visoko šolo za vinogradništvo in vinarstvo ter Center za raziskave vina. Ob koncu obiska sta tako veleposlanica kot rektor izrazila velik interes za tesnejše sodelovanje med državama na področju pedagoške in raziskovalne dejavnosti.

Oglejte si tudi