Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

KAŠev izlet v Gardaland

»Rezerviraj si 20. september, ker si vabljen/a, da greš z nami v Gardaland!« je pisalo na vabilu Kluba Ajdovskih študentov in dijakov, ki je tako člane kot nečlane pozival k enodnevnemu izletu.
In res, v soboto, v zgodnjih jutranjih urah se je avtobus poln mladih željnih zabave in dogodivščin, izpred avtobusne postaje v Ajdovščini, odpravil proti največjemu italijanskemu zabaviščnemu parku, ki je dobil ime po znanem Gardskem jezeru. Udeleženci so med potjo izvedeli, da se park, ki je bil odprt leta 1975, danes razprostira na 46 hektarjih ozemlja, na področju ocenjevanja tematskih parkov pa je bil na petem mestu v svetovnem merilu.

Po slabih štirih urah vožnje so udeleženci na vhodu prejeli karte ter se odpravili dogodivščinam naproti. Izbirali so lahko kar med 32-imi atrakcijami, med katerimi so najbolj znani kompleksi Blue tornado, Magic mountain, Sequoia adventure, Orto bruco in Fuga da Atlantide. Časa so imeli seveda dovolj, saj se je park zaprl ob šele ob 18.00, uro kasneje pa je avtobus že krenil nazaj proti Ajdovščini.

In kam se ajdovski študentje odpravljajo naslednjič? Sledi Kaševim novicam - bliža se namreč vsakoletno Kaševo silvestrovanje, ki bo letos potekalo v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu!

Živa Vidic

Oglejte si tudi