Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
11°C
4°C
PON.
12°C
6°C
Deli

Subvencije za dijake ajdovske gimnazije

V šolskem letu 2017/2018 bo Občina Ajdovščina začela z dodeljevanjem subvencij za kritje stroškov šolanja dijakom, ki se bodo v prihodnjih treh šolskih letih vpisali v prvi letnik programa gimnazije na Srednji šoli Vena Pilona Ajdovščina.

Občina se je za ta korak odločila, ker želi spodbuditi učence k vpisu v program gimnazija, saj je prisotnost in dejavnost srednje šole za razvoj Ajdovščine izrednega pomena.

Za subvencije bo v prihodnjem šolskem letu namenjenih 12.800 €, višina subvencije za posameznega dijaka pa znaša 40 € mesečno in se izplačuje za 10 mesecev v šolskem letu.

Dijaki, ki so v prihajajočem šolskem letu vpisani v 1. letnik programa gimnazija, lahko pravico do subvencije uveljavijo do 31. avgusta 2017 z vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Ajdovščina. Vlogi je potrebno priložiti potrdilo o vpisu, kopijo osebnega dokumenta, davčno številko in številko transakcijskega računa. Pravico do subvencije lahko dijak uveljavlja ne glede na to, ali je že prejemnik katerekoli druge štipendije.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi