Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Šola kolesarjenja

V okviru skupinske terapevtske vadbe smo v CIRIUS Vipava organizirali štiridnevno Šolo kolesarjenja od 24. 9. 2018 do 27. 9. 2018 na Cresu. Poleg kolesarskega znanja in gibalnih veščin nam Šola kolesarjenja omogoča tudi osebno rast, socializacijo, navajanje na zdrav življenjski slog in kakovostno preživljanje prostega časa.
Za nami je nepozabni teden, ki smo ga preživeli v sončni morski idili otoka Cresa in Malega Lošinja. Doživetja, ki jih posameznik pridobi v naravi, so gotovo zelo intenzivna. Ob stiku z naravo si posameznik pridobi izjemno bogate in pozitivne izkušnje.Ponedeljkov odhod v dežju ni obetal kasnejših 'rajskih' razmer. Na trajektu smo lahko opazovali velike morske valove. Sonce, morje, svež zrak so nam ponudili idealne razmere za kolesarjenje. Že prvi dan smo se po prihodu in namestitvi v Fructalovih apartmajih v Stari Gavzi hitro oblekli in odpravili s kolesi na potep do mesta Cres, skozi marino in po obalni poti okrog sosednjega rta. Več kot dovolj, da smo z užitkom pospravili večerjo.Drugi dan je bil organiziran kot celodnevno potepanje po otoku Lošinju – s kolesom od Velikega do malega Lošinja in naprej po obali skozi kamp Čikat, kjer smo tudi zaplavali … razlog za nasmeh do ušes.Tretji dan – 30 km poti Osor – kamp Baldarin – je bil pravi izziv, ki smo ga skupaj premagali brez večjih težav. Zadnji dan smo zaključili s krajšim kolesarskim izletom v mesto Cres in hiter skok v morje. Kaj smo se (na)učili:
  • kako pravilno speljati z mesta (postavitev podala, varnost)
  • voziti v koloni (primerna razdalja, prehitevanje)
  • prestavljanje v višje in nižje prestave glede na zahtevnost poti
  • pravočasno in pravilno zaviranje in zaustavljanje (uporaba obeh zavor, pregled nad dogajanjem okrog sebe,…)
  • priprava obrokov, pospravljanje sob, pomivanje posode, pripravljanje nahrbtnikov za na pot,….

Povratek domov – s trajektom na otok Krk, postanek za pico v Malinski in pot domov sta minila hitro in ob dobri volji vseh udeležencev. Veselje ob ponovnem snidenju s starši prav tako.

Mojca Bolčina
http://www.cirius-vipava.si/sola-kolesarjenja/

Oglejte si tudi