Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nov šolski vrt

Na OŠ Danila Lokarja smo 22. maja, ravno na dan biotske raznovrstnosti, odprli šolski vrt. Uredili smo ga v atriju, da je vsem dostopen in se lahko hitro spremeni v učilnico v naravi.

Njegovi skrbniki so učenci prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom, v prihodnje pa bodo na pomoč prihajali tudi učenci iz rednih oddelkov.

In kaj najdemo na njem? V grobem ga lahko razdelimo na sadni del vrta, zeliščni del, zelenjavni del, grmovnice, cvetlični vrtiček ... Poleg klasičnega vrta imamo na njem postavljene tudi visoke grede. Na dan odprtja smo njegovi skrbniki za vse učence do 5. razreda organizirali delavnice, s poudarkom na izkustvenem učenju s čutili: fotoorientacijo, delavnico okušanja in vonjanja. Učenci so imeli možnost okusiti tudi že pridelane darove narave, ki smo jih uspeli vzgojiti (solato, rukolo, drobnjak ...) V osrednjem delu atrija smo pripravili razstavo vrtnega orodja, pred razredi pa še razstavo logotipov šolskega vrta, ki so jih pri likovnem pouku izdelali učenci rednih oddelkov.

Naš projekt so nam po finančni plati pomagali uresničiti: projekt Za lepšo šolo (Merkur),projektŠolski vrt (Shema šolskega sadja in zelenjave), članice Študijskega krožka Sivka (Ljudska univerza Ajdovščina), starši naših učencev, učitelji na naši šoli ...

In če pogledamo še malo globlje, vidimo za vsem tem tudi pridne, delovne roke in ljubezen do narave: naših učencev, učiteljev in hišnikov. Vsi  so pripomogli k temu, da naš šolski vrt ni ostal le načrt na papirju, ampak živi del naše šole.

Učenci in učiteljice OPP NIS

Oglejte si tudi