Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
4°C
1°C
ČE.
7°C
0°C
Deli
7358

Sodelovanje s CIRIUS Vipava

Tudi v letošnjem šolskem letu je osnovna šola Šturje skupaj s Centrom za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava sodelovala v projektu 'Kaj zmorem jaz, kaj zmoreš ti, kaj zmoremo skupaj mi?' Projekt je potekal že šesto leto.

Dekleta sedmega razreda iz naše šole so se enkrat mesečno srečevala z otroki iz CIRIUS-a. Na skupnih srečanjih so se otroci med seboj spoznavali, družili, ustvarjali, učili in si medsebojno pomagali. Naša dekleta so pridobila veliko izkušenj o drugačnosti, strpnosti, medsebojnem sodelovanju in spoštovanju, ki je nujno za mirno sožitje in medsebojno razumevanje.

V četrtek, 7. 6. 2018, je v Lanthierijevem parku v Vipavi potekala kulturna prireditev ob letošnjem zaključku projekta. Na njej so z recitacijama in s plesno točko sodelovala tudi naša dekleta. Ob tej priložnosti sta vodja projekta, ga. Tamara Srebot, in ravnateljica CIRIUS-a Vipava, ga. Kristina Bratina, otvorili pisane stole, ki so nastajali na naših skupnih srečanjih. Postavljeni so pod krošnje dreves v Lanthierijevem parku, kjer vabijo obiskovalce, da v toplih poletnih dneh na njih posedijo in uživajo v senci dreves.

Ksenija Švara Trampuž

mentorica na OŠ Šturje

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij