Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Slovo od Tomaža Breclja

Ajdovski planinci smo se v soboto, 25. januarja, poslovili od svojega praporščaka, markacista, planinca in planinskega prijatelja Tomaža Breclja – Tomeka. Več mandatov je bil član UO Planinskega društva in sodeloval pri mnogih prostovoljnih akcijah, ki jih je organiziralo društvo. Premagal je mnoge vzpetine, poznal je številne planine in doline, boj z boleznijo in smrtjo je ostal nepremagljiva skrivnost.

Na pokopališču se je predsednik PD Ajdovščina Cvetko Ušaj, v imenu planincev, od njega poslovil z naslednjimi besedami:

"Dragi Tomek, v teh dneh slovesa se naše misli sprehajajo po številnih poteh, ki si jih očistil, označil in nas vodil po njih. Spominjamo se tvojega nasmejanega obraza in toplih besed, s katerimi si nas vabil v družbo ajdovskih planincev, v družbo ljubiteljev naših gora.

Dolgo si srčno skrbel za planinske poti in navduševal mlade markaciste za prostovoljstvo, za vse dobro in lepo. Združeval si dve ljubezni: ljubezen do družine in do planinstva. Mnoge med nami si že kot otroke vodil po stezah in z mnogimi odraslimi si markiral poti prijateljstva.

Ob prejemu najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije in našega društva si rad rekel: 'Lepo, da sem prejel priznanje, toda največ mi pomeni roka ajdovskega planinca in dobro opravljeno delo.'

Spominjam se tvojega srečnega obraza, ko sem ti ob bolniški postelji povedal kako lepo novico o našem društvu. 'Tako, ja, kar naprej in z veseljem gradite naše društvo,' si mi naročil. Veselil si se naših uspehov, razveselil si se vsakega člana, razveselil si se vsakega opravljenega dela.

Tomek, naš praporščak … Spominjam se tvojih rok, kako so s ponosom držale naš prapor, kot bi v rokah držale sveto zavezo planinstva. Dragi planinski prijatelj, ostalo je veliko lepih spominov. Hvaležni in veseli smo, da smo del življenjske poti in mnoga planinska doživetja preživeli skupaj. Hvala ti za delo, za mnoge zgodbe, za vse lepe poti. Tomek, žalostni smo, ker si odšel. Tolažimo se, da si šel naprej, da pomarkiraš pot k soncu. 

Nasvidenje in z Bogom, Tomek!"

Z ubranimi zvoki planinske himne 'Oj, Triglav, moj dom' in ljudske pesmi 'Kje so tiste stezice', ki jih je zapel solist Marko Kete, smo se planinci poslovili od svojega dolgoletnega člana, prostovoljca - od svojega prijatelja.

 

CU

Oglejte si tudi