Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Razstava Vere Plesničar v DSO Ajdovščina

Ko te obkroža veliko prijateljev je res lepo. Ko te prijatelj obkroža s pozdravi in besedami, pa tudi z voščilnicami, slikami, majhnimi darilci in rimami ob praznikih, takrat občutiš, da je življenje, kljub bolezni lahko prav čudovito in polno barv.

Kot dokaz, da se taka zgodba ne odvija le v pravljicah ter romanih je bil dogodek, ki se je prelil v barve v Domu starejših občanov 16. aprila 2019. Napovedano je bilo slabo vreme, vendar je bilo, kot bi se toplina prijateljstva zavila v najlepše spomladanske barve sonca z rahlo svežo sapico.

Ga. Vera Plesničar je številne trenutke svojega prostega časa dolgo že posvečala svojim ročnim delom. Izdelki iz blaga, papirja, stekla povezani v barve so tako nastajali vse do tistega trenutka, ko sta ga .Vera in ga. Vlasta Rebek vstopili v Dom starejših občanov in si rekli, da bo to tisti prostor, kjer bodo izdelki prvič postavljeni na ogled. S številnimi pridnimi rokami je sledilo prav kmalu odprtje razstave. Mnogi  prijatelji ter sorodniki so se z veseljem udeležili dogodka, kjer se je pokazalo, da prijateljstvo z ga. Vero res nima mej. Po kratkemu kulturnemu programu, ki ga je prepletalo petje pevskih zborov Večernica in domskih Vipavskih vrabčkov, recitacije ga. Majde Birsa ter g. Štefana Čičigoja, za zaključek pa še Verini zlati sorodniki – družina Urbanija, so sledila številna voščila, ogled razstave, proti večeru pa še prijetno druženje ob glasbi v atriju Doma.

Besede, ki so jih obiskovalci zapisali po razstavi v knjigo vtisov pa povedo vse in bodo še dolgo ga. Veri ohranjali lep spomin na ta poseben dogodek.

M.K.

Oglejte si tudi