Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
3°C
Oceni objavo

Človekoljubnost ajdovskih motoristov

5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Večina mednarodnih in lokalnih človekoljubnih organizacij temelji predvsem na prostovoljstvu in t.i. veseli december ne bi mogel biti vesel, če se ne bi spomnili na ljudi okoli sebe in ljudi, ki jih imamo radi, ter množice ljudi, ki niso tako srečni kot smo mogoče mi. December je mesec obdarovanja in predvsem mesec dajanja. 

Lepo je nekaj dati in lepo je nekaj prejeti, še lepše pa je dati del sebe nekomu, ki to nujno potrebuje za življenje. Zato se ajdovski motoristi, člani Moto Kluba Q VEJTR WAJDUŠNA, vsako leto redno udeležujemo krvodajalskih akcij v organizaciji Rdečega Križa in drugih organizacij. Zavedamo se, da smo poleg pešcev in kolesarjev tudi motoristi zelo rizična skupina v prometu, naše reševanje je zelo specifično in težko ter zahteva zelo izurjen strokovni kader. 

Kar nekaj let že uspešno sodelujemo z reševalno skupino Rdečega Križa Ajdovščina, saj nam na naši tradicionalni prireditvi Turistična Moto Avantura v Ajdovščini vsako leto prikažejo pravilno reševanje ponesrečenega motorista, za kar smo jim izjemno hvaležni. 

Vsako leto pa jim poskušamo pomagati tudi mi, saj poleg krvodajalskih akcij tudi uspešno zbiramo komplete prve pomoči s pretečenim rokom uporabe za izobraževalne potrebe članov in prostovoljcev Rdečega Križa Ajdovščina. Če ima komplet pretečen rok uporabe, še ni nujno, da se ga zavrže; mlajši člani, prostovoljci Rdečega Križa Ajdovščina, se bodo mogoče prav z vašim kompletom izurili v uporabi, in vam mogoče prav vam pomagali ob morebitni nesreči. 

V letošnjem letu nam je spet uspela izjemna akcija, saj smo na dan prostovoljstva Rdečemu Križu Ajdovščina dostavili več kot 100 kompletov prve pomoči s pretečenim rokom.

 

Občane pa pozivamo, da kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe ne zavržete v smeti, ampak jih dostavite na Rdeči Križ osebno, ali pa nam pišite na e-mail: qvejtr@gmail.com in jih bomo mi z veseljem dostavili prostovoljcem Rdečega Križa Ajdovščina.

 

Predsednik Moto Kluba Q VEJTR WAJDUŠNA, Elvis Marc

Oglejte si tudi