Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pimorski in Špadni skupaj

Zamisel o skupnem projektu se nam je porodila že dolgo nazaj. Špadni fantje že leta preigravamo venček Primorskih fantov, ki smo si ga ob neki priložnosti sami sestavili. Le kdo ne pozna legendarnih polk Karamela bella bella, Na Montečukoli, Z vešpo rumeno te bom ujel, Bella signorina?

Tako smo konec januarja letos člani obeh zasedb, ob le zamisli in kavi, prvič sedli za skupno mizo. Strinjali smo se, da je venček dobro sestavljen in da je čas, da gremo v studio na snemanje. Preden pa se je to zgodilo, je prišel prvi val okužb in naša skupna zgodba je bila, tako kot vse ostalo, zaustavljena. Vse kar smo lahko naredili je, da smo vadili takt za taktom in čakali, da korona sprosti življenje in s tem snemalne studije. In to smo tudi dočakali. Seveda pa je potem ostal še del sezone porok in veselic, ki ga je bilo treba speljati. Ko smo sezono zaključili, pa smo končno lahko odšli skupaj v studio.

Kmalu za tem je k nam vdrl drugi val virusa in regije po Sloveniji so se začele barvati v rdeče. Zato smo se Špadni in Primorski fantje hitro odpravili v akcijo, saj smo imeli že prej v načrtu za venček posneti tudi videospot. Že na samem začetku smo vedeli, da bi radi videospot snemali na obali, v krajih Primorskih fantov. Tako smo se v tednu pred zaprtjem občin na hitro zorganizirali, zbrali rekvizite in lokacije posameznih kadrov ter se odpravili na obalo, v Izolo. Takoj po prihodu smo si z Ivico Vergan, pevko Primorskih fantov, ogledali kraje snemanja: palačo Besenghi degli Ughi, park Pietro Coppo, nekaj izolskih ulic v starem mestnem jedru, plažo pri svetilniku ter gostilno Morski val. Videospot smo tudi tokrat snemali v lastni produkciji, zato je bilo z načrtovanjem veliko več dela in čas ni bil naš zaveznik. Vseeno pa nam je uspelo vse posneti do teme, pa tudi vreme nam je bilo še kar naklonjeno. Zadnji kader, ki smo ga snemali v gostilni Modri val, smo nadaljevali v večerjo in prijeten klepet med glasbenimi kolegi.

Primorski fantje so se v svoji zgodovini izkazali kot dobri glasbeniki. Špadni fantje pa smo na snemanju videli, da so tudi dobri igralci. V svoji ekipi, ki so jo osvežili z mladimi močmi, imajo veliko zagnanosti, energije in dobre volje. Njihove (in naše) igralske in pevske sposobnosti si lahko ogledate v omenjenem videospotu na vseh naših spletnih mestih ter povezavah Primorskih fantov.

Hvala Primorskim fantom za skupen projekt. Veseli smo, da smo lahko sodelovali s tako priznanim in kvalitetnim ansamblom. Primorska je z narodno-zabavno glasbo šibkejša od ostalih regij. Zato negujmo in spodbujajmo to glasbo in vse zasedbe, ki jo s srcem izvajajo.

Špadni fantje

P.s.: Večkrat nas vprašajo "zakaj Špadni FANTJE, če pa imate Nino?" Radi rečemo, da so tudi Primorski FANTJE, pa imajo Ivico
 

Na spodnjih povezavah najdete vse potrebno!
- VIDEO & AUDIO

https://drive.google.com/drive/folders/1d1eVbdG78RWzNttux1JUUXLbnFfdGFfB?usp=sharing     


- Posnetek na YOUTUBE kanalu     
https://youtu.be/DdBkuzQIkuc

 

- Youtube kanal:

www.youtube.com/c/špadnifantje

 

- Facebook profil:

www.facebook.com/spadnifantje  

 

- Instagram profil:

www.instagram.com/spadnifantje

 

- Spletna stran:

www.spadni-fantje.com

Oglejte si tudi