Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pevke prepevale na Dunaju in v Brnu

Pevke ŽePZ Večernica iz Ajdovščine in ŽePZ Strmica iz Rožne Doline, smo štirinajstega decembra združile moči in se, pod vodstvom našega pevovodje gospoda Mirana Rustja, odpravile v Brno. Malce pred Gradcem nas je pričakal naš prijatelj, gospod Jožko Hudel, ki se je kot naš vodič z nami trudil in zabaval vse tri dni.

Nekaj kilometrov pred Brnom nas je sprejela gospa Alena Samonilova in nas popeljala do hotela, kjer smo se namestili. Sledil je ogled Brna, ki je s 400.000 prebivalci, drugo največje mesto na Češkem, s 85.000 študenti pa je Brno tudi univerzitetno mesto.
Po ogledu Adventnega sejma in kozarčku kuhanega vina, smo v centru obiskali cerkev sv. Jakuba, kjer smo s slovenskim petjem popestrili češko sveto mašo.

Sobota dopoldan je bila rezervirana za ogled mesta, popoldan pa je sledila vožnja proti Dunaju, kamor smo prispeli v večernem času in očarano opazovali blišč praznično okrašenega Dunaja.

Nedelja je Gospodov dan, zato smo že zgodaj vstali in se odpeljali v slovenski pastoralni center, kjer smo s petjem sodelovali pri slovenski sveti maši. Po maši pa sta se oba zbora predstavila s kratkim izborom slovenskih pesmi. Na tem mestu se moramo zahvaliti tudi Andreji Rustja za pomoč pri petju. Zelo lepo navado imajo ti naši 'Dunajčani'. Vsako nedeljo po sv. maši se družijo, popijejo kozarček in prigriznejo kakšen piškotek. Tudi nas so postregli in uživali v pogovoru z nami v materinem jeziku. Na koncu našega izleta smo si ogledali še Schonbrunn. Med vožnjo proti domu smo zadovoljno razmišljali, kam nas bo naslednjič popeljala pot.

Petrovčič Marija

Oglejte si tudi