Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Pred-jubilejni KAŠev letni vrt

Za celomesečno pestro dogajanje je v mesecu avgustu poskrbel Klub ajdovskih študentov in dijakov (KAŠ), ki je s tradicionalnim KAŠevim letnim vrtom (KLV) udeležencem vseh generacij zagotovil prostor za dnevno in večerno druženje. Z dogodki zabavne, kulturne, športne, izobraževalne in gurmanske narave je v ajdovsko klimo zapihal svež vetrič dogajanja. 24. pred-jubilejna izvedba tega festivala je bila s strani občanov, kot vedno, odlično sprejeta in obiskana.
Na parkirišču Mladinsko-kulturnega centra Hiša mladih v Ajdovščini so KAŠev letni vrt neuradno otvorili s prvim filmom v ediciji Kinodejke – Posledice. Letos smo celotni izkušnji KAŠevega kina pod zvezdami dodali še slastne gurmanske dodatke, in sicer sveže pripravljenega KAŠevega vročega psa (hot dog), Fructalove Frutabele in kokice podjetja Pokica. Sledile so še 3 četrtkove projekcije s filmi Ne bom več luzerka, Ivan in Gajin svet. V prvem vikendu so bile organizirane tudi karaoke, na katerih smo se neučakano pripravljali na prvi koncert. Dan kasneje, so namreč na oder stopili MRFY in TABU, ki so kljub deževnemu vremenu v Pale privabili množico ljudi. Prvo dejanje KLV-ja se je zaključilo v nedeljo s poučno delavnico izdelave sveč proti komarjem in fascinantnim potopisom o Sovjetski zvezi ter trenutno zelo aktualnem Černobilu.

Drugi teden so se tekmovalci zbrali v Brlogu v Vipavi, kjer se je odvilo tekmovanje v popularni igri s kartami – Enki. Čez vikend pa se je dogajanje preselilo še nekoliko dlje od Ajdovščine, srečali smo se na festivalu Summer Spark, saj je letos pri organizaciji pomagal tudi KAŠ. Vikend se je nato nadaljeval s plesnim turnirjem, sladko delavnico o čokoladi s podjetjem Erilo d.o.o., v baru B52 in vendarle zaključil s stand-up večerom v Baru Hiša mladih.

V sredini avgusta smo se družili na ajdovskem bazenu, kjer se je odvijalo nočno kopanje z glasbeno spremljavo domačega DJ-ja Alexa Mara. Muhasto vreme je zopet nekoliko zagodlo, ampak kljub temu se je zabava nadaljevala pozno v noč v baru Oaza. Sledil je zabaven vikend koncertov. Najprej so nas na plesišče zvabili poskočni Leni Kravac in energični Balkan Boys, kasneje pa smo se prepustili vsem poznanim melodijam legendarnega Slavka Ivančiča.

Nazadnje smo še zadnje atome moči uperili na zadnji koncert, ki je do zadnjega kotička napolnil Bar Hiša mladih. Publiko je najprej ogrela mlada zasedba Kokosy, potem pa je oder prevzel Vlado Kreslin ob spremljavi Malih bogov. Skupaj so nam pripravili magičen zaključek, ki si ga Letni vrt zasluži.

Čeprav se je Kašev Letni vrt šele dobro zaključil, mi že kujemo nove načrte in se veselimo prihodnjega leta, ko KLV praznuje 25. obletnico. Z mislijo na pretekle izvedbe, vse trenutke in spomine, ki jih festival nosi v svojem srcu, se veselimo novega poglavja, ki ga bomo napisali z vami.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so nam v kakršnikoli obliki priskočili na pomoč in z nami sodelovali.

 

Urška Čuk

Klub ajdovskih študentov in dijakov

Oglejte si tudi