Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Priljubljena pot Pale - izvir Hublja

Od ponedeljka do petka se na tej poti srečujejo pohodnice, ki s pomočjo palic premagujejo strmo pot proti izviru.  Mlajši, ki so hitrejši, pot nadaljujejo do Gorenj. Starejši pa prilagajajo hitrost svojim zmožnostim. Pomembno je, da je cilj dosežen. Najprej se druščina ni poznala, prihajali so iz Šturij, Vilharjeve in centra mesta Ajdovščine. Vsakodnevna srečanja pa so skupino zbližala, pohodi so prijetnejši, spoznali so se med seboj in nemalokrat poklepetajo ob sladoledu.

V poletnih jutrih se pred cerkvico Sv. Antona razgibajo, kar jim vliva dodatne energije in dobrega počutja. Ustavi jih ne, niti slabo vreme ali dež, saj takrat odprejo dežnik in uporabijo le eno palico. Previdnost ni odveč le, ko je poledica ali močna burja.

Zato vesela druščina vabi vse, ki radi hodijo in skrbijo za svoje zdravje, da se jim pridružijo. Okrog 7.00 se dobijo v Palah in krenejo na pot. Pravijo še, da med potjo rešijo marsikateri gospodarski problem, delijo zdravstvene nasvete in izmenjujejo kuharske recepte.

Se vidimo?

Oglejte si tudi