Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pelhan in nov, odštekan videospot!

Pelhan band nas je nedavno navdušil s svojim prvencem z naslovom 'V neznano'. Naslovna pesem je dobila tudi že vizualno podobo v hangarju Pipistrelovih letal (videospot najdete na uradni strani banda: www.pelhan.si). Pelhan band tako nadaljuje pohod po slovenski hard rock sceni in po uspešni splavitvi albuma fantje ne počivajo.

Tokrat se je vodja Aleš Pelhan odločil, da materializira še ideje za skladbo 'Okrog najine osi'. Gre za balado, ki so jo posneli v sklopu snemanja prvenca leta 2012. Kot gosta na violini so takrat k sodelovanju povabili Gregorja Volka, ki se je skupini za release koncert marca letos  (v Orto baru) pridružil tudi kot kitarist.

Snemanje drugega spota je bilo zaupano mladi in zagnani ekipi 'Žerjavistov', s katerimi se je Aleš očitno dobro ujel, saj so bili po snemanju prvega videospota zopet povabljeni k sodelovanju.

Videospot je za razliko od prvega 'V neznano' manj ljudski in z veliko mero abstraktnosti in nelogičnosti zaporedja kadrov gledalca izzove v razmišljanje na višjem intelektualnem nivoju umetniških razsežnosti.

Besedilo pesmi govori o neuslišani ljubezni, ki je tako močna, da počasi načenja že tako nemočen um protagonista. Vloga je bila kot nalašč pisana na kožo avtorju besedila, Alešu Pelhanu. Tako smo priča mnogim prispodobam, ki ponazarjajo omenjeno mentalno stanje glavnega igralca. Med drugim tudi neko nepopolno materializacijo svoje neuslišane ljubezni, ki jo je odigrala Ana Prijatelj.

Po pripovedovanju udeležencev je bilo na snemanju, kljub malo težji tematiki besedila in scenarija, zelo sproščeno vzdušje, tudi zato, ker se je Aleš zelo vživel v omenjeno vlogo, celo tako močno, da je bila posledica enega od kadrov vnetje ustne votline. Več pa v videu!

 Peter Prijatelj, foto Žerjavisti

 

Povezave

www.pelhan.si

Oglejte si tudi