Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Lavričeva knjižnica obvešča

Enote Lavričeve knjižnice poslujejo po izrednem urniku. Omogočamo vračanje in izposojo naročenega gradiva. Zamudnin ne bomo zaračunavali predvidoma do 1.12.2020.

Lavričeva knjižnica omogoča naročanje in prevzemanje naročenega knjižnega gradiva v skladu z navodili NIJZ in štaba CZ. 

 

IZREDNI URNIK ENOT LAVRIČEVE KNJIŽNICE:

Ajdovščina: ponedeljek in petek od 10.00 do 18.00

                     torek, sreda, četrtek od 9.00 do 16.00.

Vipava: sreda od 12.00 do 14.00 in 14.30-18.30

Podnanos: petek od 12.00 do 17.00

Dobravlje: sobota od 8.00 do 12.00 

Potujoča knjižnica obiskuje postajališča v skladu z letnim urnikom. 

Prevzem izključno naročenega ali rezerviranega gradiva je mogoč le v navedenem času

NAROČANJE GRADIVA:

Ajdovščina: na e-naslov ajdovscina@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-250

Vipava: na e-naslov vipava@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-260

Podnanos: na e-naslov podnanos@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-270

Dobravlje: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-280

 

 

Možno je naročiti knjižno gradivo tudi po pošti. Storitev je plačljiva. Sledite tej povezavi.

 

Članom omogočamo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitalizirane pošljemo na e-naslov naročnika.  Skeniranje se uporabnikom zaračuna po ceniku in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava. 

 

V izjemnih primerih (invalidnost, gibalna oviranost, bolezen, nimate vozniškega dovoljenja ali prevoza) članom knjižno gradivo pripeljemo domov v okviru storitve Knjiga na dom. Sledite tej povezavi.

 

VRAČILO GRADIVA:

gradivo, izposojeno v knjižnici v Ajdovščini, lahko vrnete ob vhodu na zunanji knjigomat.

gradivo, izposojeno v knjižnici v Vipavi, Podnanosu, Dobravljah in na potujoči knjižnici lahko vrnete na dan dežurstva (glej urnik) na to določeno mesto.

 

Zamudnin predvidoma ne bomo zaračunavali do 1.12. 

 

 

  • Če vam bo v tem času potekla članarina in bi si jo želeli urediti zaradi dostopa do e-knjig in e-virov, jo lahko poravnate v COBISS+ s spletnim plačilom. Če spletnega plačila nimate urejenega, nam pišite na ajdovscina@ajd.sik.si.
  • Informacije o postopkih spletnega vpisa v knjižnico najdete tukaj.

Vabimo vas k uporabi naših E-virov. Med E-viri najdete številne spletne časopise  in baze podatkov s številnimi vsebinami. Članice in člani knjižnice si lahko brezplačno izposojate elektronske knjige v elektronski knjižnici Biblos. E-knjige lahko berete na svojih računalnikih, tablicah, pametnih telefonih in elektronskih bralnikih. 

Do vseh e-virov dostopate z vašo številko izkaznice in geslom za servis COBISS ”Moja knjižnica”. Če gesla še nimate, vam ga dodelimo v knjižnici.

 

OPOZORILO: Glede na epidemiološko sliko oz. navodila CZ in NIJZ so mogoče spremembe! Zato nam sledite na naši spletni strani ter na drugih obvestilih.

Oglejte si tudi