Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Planinsko srečanje invalidov na Kopah

3. avgusta 2019 smo se člani Društva invalidov Ajdovščina – Vipava v jutranjih urah z avtobusom podali na Kope. Napovedan je bil vroč poletni dan, torej dan kot naročen, da odidemo iz vipavske doline. Pod okriljem Društva invalidov Slovenj Gradec, ki letos praznuje 50 let uspešnega delovanja, ter 50 let delovanja krovne organizacije ZDIS, je potekalo vse slovensko planinsko srečanje invalidov. Udeležba je bila izjemna, saj je bilo prisotnih približno 2500 težjih invalidov. Tako prijetno in slovesno je bilo tudi vzdušje.
Po nagovoru župana Slovenj Gradca, župana Mislinje, predsednice DI Slovenj Gradca, gen. sekretarja humanitarne organizacije Karitas in podpredsednika ZDIS, kateri so nam povedali nekaj vzpodbudnih besed in se s spomini povrnili v prehojeno pot zadnjih petdesetih let, je sledila podelitev simboličnega darila vsem najstarejšim udeleženim članom po posameznih društvih. Ta čast je iz našega društva doletela g. Strnada Jožeta, ki mu želimo še mnogo zdravih let. Sledila je podelitev športnih priznanj invalidom, ki so v posameznih športnih disciplinah tekem dneva dosegli najboljši rezultat.

Ob dobri hrani in pijači so se nekateri člani zavrteli ob zvokih ansambla Okej, drugi so prisostvovali Sv. maši, nekateri so se s sedežnico povzpeli na vrh Kop do jezera. Čas je v družbi sebi enakih še prehitro minil.

Dobro razpoloženi smo s Kop odhajali z nasmehom in upanjem, da se čim prej ponovno srečamo in poveselimo.

Zahvala sponzorjem in donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi tega dogodka!

DI Ajdovščina – Vipava

Oglejte si tudi