Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko srečanje v Vrtovinu (10. 12. 2022)

Ob zaključku koledarskega leta je v dolgih večerih pravi čas za druženje, petje in dobro voljo. Za prireditev v Vrtovinu so se v šopek besedil in pesmi povezali starejše krajanke in krajani Vrtovina, upokojenci DU Ajdovščina, učenke in učenci OŠ Dobravlje – podružnica Vrtovin, prostovoljci v programu Starejši za starejše in člani društva Ortaona. Srečanje je potekalo v dvorani KS Vrtovin, ki je tudi primerno akustična za kulturne prireditve.

Uvodno pesem je pod vodstvom Katje Bajec Mihelj zapel moški pevski zbor Vinograd Vrtovin, nato je vse udeležence pozdravil predsednik krajevne skupnosti Vilko Brus. Vas Vrtovin so s prisrčnim nastopom predstavili najmlajši krajani, vsi učenci podružnične šole z mentorico Tanjo Maver Jamšek. Nastopanja so vajeni, saj znajo povedati nekaj o Vrtovinu tudi v angleščini, za tokrat pa so ob besedilu pokazali še lepe fotografije. Praznično zimsko vzdušje so pričarali še s pesmicami in recitacijami. Otroške glasove so dopolnili pevci moškega pevskega zbora Vinograd. Tudi oni so vajeni nastopanja, saj se udeležujejo revij in tekmovanj pevskih zborov in sodelujejo na prireditvah.

Po pozdravu predsednika društva upokojencev Ajdovščina Maksimilijana Marca je program Starejši za starejše predstavila koordinatorka Irena Vidmar. Za dobro vzdušje so poskrbele pevke dramsko pevske skupine Zarja. Že dobrih šestnajst let jih povezuje ljubezen do petja ljudskih, ponarodelih, sakralnih, domoljubnih, partizanskih in zimzelenih pesmi. Zadnje leto jih skrbno vodi  Zora Gregorc. Nastopajo po Sloveniji, pa tudi v tujini so se že večkrat predstavile.  Ubrano so zapele tudi pevke pevskega zbora Večernica, ki se vztrajno udeležujejo tedenskih vaj, nekatere že dobri dve desetletji. Pod vodstvom Mirana Rustja nastopajo na številnih prireditvah in revijah, rade zapojejo tudi preko naših meja.

Mladi Vrtovinec Elija Podgornik je zaigral na kitaro in z mamo Martino sta zapela dve pesem o najlepših pesmih in o snežinkah.

Za veder zaključek kulturnega programa sta poskrbela Mojca in Bojan Pergar, ki sta v šaljivem skeču hitela v Vrtovin. Z narečnim pogovorom sta zaigrala vožnjo in prerekanje ter izvabila smeh in prikimavanje poslušalcev.

Večer se je nadaljeval v veselem druženju, spoznavanju in sproščenem pogovoru. Domačini in prostovoljke so poskrbeli tudi za večerje. Prijazno so postregli z okusnim golažem in izvrstnimi domačimi njoki. Tudi sladic, sadja in sokov ni manjkalo.

Tako se je sicer meglen in oblačen dan – decembra je bilo takih dni vse preveč – prelevil v prijeten dogodek in zaradi prisrčnega sodelovanja vseh ostaja prijeten spomin.

anb

Oglejte si tudi