Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Društvo Sožitje na vikend seminarju v Istrskih Toplicah

V organizaciji Zveze Sožitje Slovenije je med 7. in 9. oktobrom 2016 potekal naslednji vikend seminar, tokrat v Istrskih Toplicah. Iz Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava se je tja podalo 21 družin.
Vikend seminarji so namenjeni usposabljanju, izobraževanju, opolnomočenju, ohranjanju zdravja oseb z motnjami v duševnem razvoju in njihovih družinskih članov. Gre tudi za udejanjanje večje samostojnosti udeležencev, njihove integritete in za udejanjanje ustvarjalnega vključevanja.

V petek, 7. oktobra, smo se člani društva Sožitje Ajdovščina - Vipava z avtobusom in osebnimi vozili odpravili na vikend seminar. Seminar je v Istrskih termah potekal prvič. V soboto, 8. oktobra, je dopoldne sledilo predavanje za starše z naslovom Zakonodaja. Predavanje je vodila Vesna Rebronja, ki je kot pravnica zaposlena na Zvezi Sožitje. Medtem ko je potekalo predavanje o pravicah oseb z motnjami v duševnem razvoju, smo tisti, ki smo bili v varstvu, šivali voščilnice, ki jih bomo prodajali za božično-novoletne praznike. Zaključek seminarja je bil v nedeljo, 9. oktobra, ko smo se po kosilu odpravili nazaj proti domu.

Lahko rečem, da je bilo na vikedn seminarju v Istrskih termah zelo lepo. Zagotovo je vsak nekaj dobrega in koristnega le dobil za svoj prav in za svojo dušo.

 

Društvo Sožitje Ajdovščina - Vipava,

Danijela Deferri

 

Oglejte si tudi