Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Na Zlatem kamnu tokrat o usmerjenosti občin v prihodnost

V Kristalni palači je v torek, 11. februarja, potekala konferenca Zlati kamen. Udeleženci so se na srečanju občin in županov, na katerem spremljajo razvoj države na lokalni ravni, zazrli v prihodnost lokalnih skupnosti. Omizje o sodelovanju občine z lokalnimi podjetji sta sooblikovala tudi župan Tadej Beočanin in predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal.

Konferenca je bila letos namenjena digitalni prihodnosti in mobilnosti ter razvojnim projektom in družbi prihodnosti. Tudi rdeča nit izbora za Zlati kamen 2020 je bila usmerjena v pripravljenost občin na prihodnost, in sicer katere med njimi so znale najbolje integrirati sodobne tehnologije v razvoj kraja in kje so razvoj zasnovali tako, da kar najbolje odgovarja na glavne izzive prihodnosti v naravnem in širšem družbenem okolju.
Na omizju »Kako občine in podjetja sodelujejo pri razvoju lokalne skupnosti« so župani in lokalni podjetniki razpravljali o tem, kako lahko občine in podjetja uspešno soustvarjajo lokalno skupnost. Ajdovsko podjetje Mlinotest je znano po svoji družbeno-odgovorni vlogi. Potem ko je Občina Ajdovščina leta 2018 prejela nagrado za razvojno najprodornejšo občino v zahodni Sloveniji, nam kazalniki ISSO za gospodarstvo še vedno kažejo visoka mesta v razvoju – še posebej izstopamo po visokih vložkih za spodbujanje podjetništva, s čimer smo se zavihteli na 8. mesto. 

Nagrado Zlati kamen za najbolj razvojno prodorno občino leta je prejela Idrija. Zmagovalke v ostalih treh regijah so bile še Trbovlje, Krško in Maribor. Priznanje za Občino zdravja je podelil Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju s projektom Zlati kamen, prejela pa ga je občina Tolmin. 

Oglejte si tudi