Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Informativna tabla v Lokavcu

Z lokavško himno 'Pod Čavnom', ki so jo zapele članice dramsko pevske skupine Zarja iz društva upokojencev Ajdovščina, se je začela slovesnost ob še enem dogodku v krajevni skupnosti Lokavec.
»V okviru participativnega proračuna – imenovanega Moja pobuda Občine Ajdovščina, smo želeli postaviti informacijsko tablo, ne za nas krajane, temveč za obiskovalce našega kraja, da bi se bolje znašli, da bi se ustavili in si ogledali katero od znamenitosti v tej okolici. Ideja se je uresničila, danes bomo tudi uradno 'osvetlili' v pravem pomenu besede, informacijsko tablo, delček tega projekta, ki obsega postavitev informacijskih-smernih tabel pa posameznih zaselkih bomo uresničili v začetku naslednjega leta. Žal danes ni mogla biti z nami Alenka Furlan, ki je na občino vložila pobudo za ta projekt. Različne ideje smo obravnavali, kako naj bi sploh izgledal sam prostor, kjer bo tabla postavljena, sodeloval je tako svet krajevne skupnosti, kot posamezniki - Boris Blažko, Bojana Pižent Kompara, Alenka Furlan, Stojan Stopar. Tako kot je to običajno, je bilo idej veliko, denarja pa ne toliko. Na koncu smo se vsaj v prvem delu odločili za betonski nosilec, tudi zaradi vremenskih pogojev, ki vladajo pri nas, Stojan si je zamislil še malo nadstreška in seveda osvetlitev.

Informacijsko tablo so oblikovali v TIC-u Ajdovščina, ob pomoči občinske uprave. In podjetja Kartografija. Fotografije so prispevali člani fotografske skupine Primorski Škljoc, ki prav tako deluje v okviru Društva upokojencev Ajdovščina. Da je vse prav po slovensko zapisano, se je potrudila Bojana Pižent Kompara, da je tabla na tem mestu, pa gre zahvala tako Stojanu Stoparju kot tudi Juriju Luliku.« S temi besedami je predsednik KS Lokavec Angel Vidmar pozdravil številne navzoče.

V duhu predprazničnega časa so člani in članice župnijskega pevskega zbora zapeli dve pesmi.

Bojana Pižent Kompara in Stojan Stopar sta simbolično  osvetlila tablo.

Na drugi strani zidu je seveda še ena tabla z izpisano lokavško himno Pod Čavnom.

Z zaključno pesmijo skupine Zarja so se vsi prisotni premaknili v dvorano Edmunda Čibeja in si ogledali razstavo fotografij in razglednic Lokavca. Razglednice so si lahko obiskovalci vzeli za spomin na dogodek.

Fotografije in razglednice so delo fotografov Primorskega Škljoca in so še vedno na ogled.

Sledilo je druženje ob kozarčku in petju lepih slovenskih pesmic skupine Zarja.

Nevenka Vidmar, foto Ivan Skvarča in Roman Žonta

Oglejte si tudi