Nadaljevali smo pri Kožmanih pri Jožetu in poskusili oškuržove zdravilne napitke. Naslednji Kožmanec nas je sprejel novopečeni osemdesetletnik Bogomir in narezal pršut. Obhod smo nadaljevali pri Ferjančičevih, kjer so viseli salami, kot kapniki v postojnski jami.
Sledil je sprehod k Brecljem do Stojana na ogled velikega obokanega hrama, kjer je močno dišalo po pečenih rebrcih iz prave krušne peči. Na vrsti je bil naslednji Brecelj in to Jože kjer je zanimiv najmanjši hram, ki ima vse kar imajo veliki: posodo, orodje, pripomočke in ... tudi vino. Po opravljenih uradnih popisih in pokušini 'krodeginov' je harmonikaš popeljal obiskovalce v hram sosedov. Sprejela sta nas Rado in Boris. V hramu kjer imajo med drugim tudi svoje vino je bil na mizi sir in ocvirki. Sledila je najvišja točka obiska pri Dragotu in nato še k Markotu v gornjo vas. Nadaljevali smo še pri Martinu, kjer so se sušile pancete po posebnem postopku. Tudi tu smo opravili potrebne formalnosti ter spotoma vzeli nekaj iz dilce. Zadnja postaja je že po tradiciji pri Evgenu v starem Stibilovem mlinu na novi domačiji 'Pri Bumasu'. Tu, na zaključku, se je tudi zaplesalo.
V celotnem obhodu je sodelovalo preko 70 domačinov ter nekaj gostov, ki so bili na koncu dobre volje in predlagali tudi kako podobno povorko za prihajajočega pusta.