Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Bibliobus znova na terenu!

Knjižničarji Lavričeve knjižnice so že pripravili urnike obiskov, natisnili plakate in dopolnili tovor gradiva na Potujoči knjižnici, ki se po dvomesečnem premoru vrača med uporabnike. Napoved je priložnost, da zapišemo nekaj podatkov (leto 2015), ki povedo, da se povečujeta tako obisk Potujoče knjižnice kot izposoja gradiva.

V letu 2015 je Potujočo knjižnico obiskalo 11.964 uporabnikov, ki si je izposodilo 57.431 knjig, revij, dvd-jev, cd-jev …Med obiskovalci je bilo 7.681 odraslih in 4.238 mladih. Dejanski obisk je sicer precej višji od navedene številke – prihod »busa« je namreč tudi družabni dogodek, priložnost za klepet in odmor od vsakodnevnih opravil. Na novo se je vpisalo skupaj 111 novih članov, vseh aktivnih članov pa je imela Potujoča knjižnica 1.491. Potujoči knjižničarji pa ne izposojajo le gradiva, ponekod pripovedujejo tudi pravljice – lani  jim je prisluhnilo skoraj 500 otrok. 

Potujoča knjižnica gre znova na teren v ponedeljek, 5. septembra. V naslednjih desetih mesecih (teren je usklajen s šolskim letom) bo obiskala 63 postajališč v ajdovski in vipavski ter 2 v komenski občini.

Veseli bomo obiskov naših bralk in bralcev, hkrati pa vabimo k vpisu tudi nove člane.  Dobra novica je, da pri nas ni članarine, gradivo imate lahko doma cel mesec, pa še blizu vašega doma pridemo. Če pa ste že člani Lavričeve knjižnice Ajdovščina oziroma njenih podružnic, vas obveščamo, da tudi  na potujoči knjižnici velja ista izkaznica. Obisk mesečno najavljamo s plakati. Stik: (041) 596-130. Informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ajd.sik.si.
Če bi nam radi kaj predlagali ali naročili gradivo, nam pišite na naš elektronski naslov potujoca@ajd.sik.si

Hilarija Kete

 

Oglejte si tudi