Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Župniki na kavi pri županu

Župan Tadej Beočanin in podžupan Alojzij Klemenčič sta sprejela župnike ajdovske občine. Pogovor je tekel predvsem na temo možnega sodelovanja z lokalno skupnostjo.
»Duhovniki po župnijah ste v najbolj neposrednem stiku z ljudmi, zaznavate tako njihove vesele dogodke kot življenjske probleme ter jim pomagate pri reševanju težav,« je dejal župan Tadej Beočanin ob sprejemu župnikov, ki jih je vodil dekan vipavske dekanije Franc Likar, sicer ajdovski župnik. Ob tem se je župan župnikom zahvalil, da ob svojem pastoralnem delu spodbujajo dobro v ljudeh.

Podžupan Alojzij Klemenčič pa je podal nekaj koristnih informacij – o občinskih javnih razpisih za obnovo kulturne dediščine ter za podporo mladinskim dejavnostim, preko katerih lahko črpajo sredstva za obnovo sakralnih spomenikov in za svoje delo z mladimi. Župnike je zanimal tudi projekt participativnega proračuna Moja pobuda, spraševali pa so tudi o novem odloku o pogrebni in pokopališki dejavnosti. Župniki so pozdravili srečanje, ki krepi že sicer dobre odnose z lokalno skupnostjo. Ob koncu sta župan in podžupan poudarila, da so vrata občine vedno odprta za vsa vprašanja in težave, s katerimi se srečujejo.

Oglejte si tudi