Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nova cestna povezava na Otlici

Koncem lanskega leta je bila izvedena nova cestna povezava Podobrekovica – Šibje. Obstoječi kolovoz je bil razširjen z delno spremenjeno taso, tako da je sedaj mogoč ne le promet s traktorji, ampak tudi s kamioni in avtomobili.

Večina lastnikov gozdov z Otlice bo z novo cestno povezavo veliko pridobila, saj bo omogočen varnejši in krajši prevoz lesa in drugega materiala, kar pa v končni fazi predstavlja tudi bistveno manjši strošek prevoza. Za marsikaterega pomeni nov odsek ceste skrajšanje poti vsaj za pet krat.

Osrednji del vasi Otlica do sedaj ni imel neposredne povezave z gozdnimi parcelami. Dosedanja kolovozna povezava je omogočale le varen promet s praznim traktorjem v smeri Šibja, s polnim pa v obratni smeri ni bilo varno; kamionski prevoz pa sploh ni bil mogoč.

Nova cesta tako predstavlja še zadnjo prečno povezavo med državno cesto Col – Predmeja in gozdno cesto Oglarija (Jakuž) – Rupa (Tiha dolina). Po izgradnji ceste Jakuž – Rupa so se gradile prečne povezave in sicer preko Kovka, Prema, Podkapelc in Tihe doline. Tako so pretežno privatni gozdovi postali dostopnejši lastnikom.

Da je prišlo do realizacije in izvedbe del gre zahvala predvsem Zavodu za gozdove Slovenije in vodji KE Ajdovščina Mitji Turku, ki se je prav posebno potrudil. Pohvaliti pa velja tudi izvajalca del, ki je delo opravil strokovno in kvalitetno.

Alfonz Krapež

Oglejte si tudi