Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Nova geodetska izmera v k.o. Budanje

Občina Ajdovščina je uspela na javnem razpisu Geodetske uprave RS za nove izmere, na katerem sta bili za urejanje izbrani dve katastrski občini v Sloveniji – Budanje in Rečica v Savinjski dolini.

Katastrska občina Budanje obsega okoli 380 parcel in se razteza na 21 hektarih, med podatki v katastru in dejanskim stanjem na terenu pa je precej razhajanj. Cilj Občine Ajdovščina je predvsem urejanje mej cest in drugih javnih površin, sočasno pa se bo urejalo meje ostalih parcel.

Geodeti bodo najprej primerjali podatke iz katastra z dejanskim stanjem na terenu – prve meritve bodo opravili brez prisotnosti lastnikov ter ocenili natančnost. Sledili bodo pogovori z lastniki in lokalno skupnostjo ter mejne obravnave. V novi izmeri bodo urejene le tiste meje, za katere bodo lastniki podali ustrezno soglasje. Postopek v celoti vodi Geodetska uprava RS, Občina Ajdovščina bo aktivno sodelovala in prispevala polovico sredstev  – skupni strošek postopka bo okoli 35.000 evrov.

Lastniki parcel v Budanjah so zaprošeni za sodelovanje in aktivno vključevanje v postopek. Na Občini Ajdovščina bo na voljo tudi kontaktna oseba, ki bo skrbela za dober pretok informacij. Lastnikom s postopkom celovitega urejanja mej na območju ne bodo povzročeni nikakršni stroški, bo pa mogoče tekom postopka po bistveno nižjih cenah opraviti nekatere druge geodetske storitve, kot so razmejitve posameznih parcel, vpisi stavb v kataster stavb in podobno.

Oglejte si tudi