Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Deli
7661

'Moja pobuda' pri dobravskem Sv. Petru

Dobravlje se ponašajo z imenitno cerkvico sv. Petra, ki s svojo romantično podobo in umeščenostjo sredi travnika na dobravskem polju privlači vedno več obiskovalcev, predvsem so v porastu poroke. Z Mojo pobudo pa bo urejena tudi okolica – dela so se že začela.

Pobuda za ureditev okolice cerkvice sv. Petra, ki se ponaša z imenitnim opusom enega najboljših slovenskih baročnih slikarjev Antona Cebeja po rodu iz Ajdovščine, se nanaša predvsem na praktični, varnostno-prometni vidik. Čeprav je cerkev umaknjena iz vasi, pa je okoli nje polno življenja. Območje je naravnost idilično za sprehajalce in kolesarje, ob koncih tedna pa se odvijajo cerkveni obredi – maše, pa tudi poroke, saj se v zadnjih letih vedno več mladoporočencev odloča za poročni obred na tej idilični lokaciji.

V okviru dobrih 14.000 evrov vrednega projekta se ureja drenažni jarek ob dostopni poti, ki bo razširjena čez jarek. Široka bo dovolj, da bo mogoče ob njej bočno parkirati. Urejeno bo tudi dvorišče pred cerkvijo, delno razširjeno in omejeno z robniki, ki bodo potegnjeni tudi ob celotni dolžini dostopne poti. Tako bo pred cerkvijo na voljo bistveno več prostora za parkiranje. Delno bo s počivališčem – mizo in klopjo - urejena tudi okolica. Stroji so že na terenu, gradi podjetje Elita Nagode, naložba bo relativno hitro zaključena. S tem bodo postavljeni temelji za nadaljnje urejanje, predvsem v smislu zaščite in turistične promocije kulturne dediščine.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi