Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Gasilsko dopoldne na šoli v Črničah

Šest članov Prostovoljnega gasilskega društva Selo in en član Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina se je v začetku oktobra odzvalo povabilu učiteljic iz podružnične šole Črniče. Obiskali smo jih z namenom prikaza gasilskih veščin in nalog gasilcev na intervencijah.

Z najmlajšimi smo se pogovorili o pomenu preventive, osveščanja staršev zaradi nepravilne uporabe ognja ter o klicu na 112, z malo starejšimi pa smo o pomoči gasilcem pri požarih, o evakuaciji ter o nevarnostih, ki pretijo gasilcem na intervencijah. Ker podružnično šolo v Črničah obiskuje več kot sto učencev, smo se razporedili v skupine, da so si lahko vsi ogledali vozila našega društva terin vozila iz GRC Ajdovščina, prikazno vajo gašenja z ročnim gasilnim aparatom ter se preizkušali v zbijanju tarče. Opravili smo tudi simulacijsko vajo evakuacije iz šole in pregled gasilcev po prostorih.

Po poučnem in dobro porabljenem dopoldnevu smo se gasilci vračali proti gasilskemu domu vedoč, da smo dobro opravili še eno nalogo pri osveščanju mladih in pridobivanju novega kadra v naše društvo. Na koncu bi se v imenu vseh sodelujočih zahvalil mladim šolarjem in bodočim gasilcem za res pestro dopoldne, učiteljicam za pomoč in povabilo na šolo, ter kuharicam za dobro in obilno malico.

Sergej Škrlj, PGD Selo

Oglejte si tudi