Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Bivši Nanos v občinski lasti

Na javni dražbi je Občina Ajdovščina kupila del poslovnega objekta nekdanje blagovnice Nanos na Lavričevem trgu ter zemljišče ob njem.

Prostori so bili nazadnje v lasti družbe Investicijske nepremičnine, ki je zašla v stečaj, zato je ljubljansko okrožno sodišče izdalo sklep o prodaji dolžnikovega premoženja na javni dražbi. Občina Ajdovščina je uveljavila predkupno pravico in nepremičnino kupila po izklicni ceni 546.960 evrov. Skupno gre za 2170 kvadratnih metrov površine, ki vključuje del prostorov nekdanje blagovnice Nanos, asfaltno površino pred stavbo in zemljišče med peš potjo proti Hublju in Križajevim vrtom.

Občina je pridobila objekt, ki ga bo lahko namenila oživljanju mestnega jedra. Vanj bo skušala umestiti takšne vsebine, ki bodo na Lavričev trg privabili čim več ljudi. Najhitrejša možnost je tak trgovski program, ki ga Ajdovščina v obstoječih blagovnih centrih še nima – v tem primeru bi objekt dala v najem, bolj celovita (in dražja rešitev) pa je ureditev prostorov za javne programe.

Oglejte si tudi