Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
19°C
6°C
JUTRI
18°C
5°C
9294

Zaključek projekta INTER BIKE II

Na Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina je v torek, 22. septembra 2020, potekala strokovna delavnica s predstavitvijo na novo vzpostavljene spletne platforme kolesarske destinacije Alpe-Adria, namenjena vsebinskim administratorjem, ki skrbijo za razvoj kolesarskega turizma na Primorskem. Spletna platforma je eden izmed dosežkov čezmejnega projekta INTER BIKE II, programa Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020. 

Delavnici je sledila novinarska konferenca s predstavitvijo nove platforme kolesarskih povezav zahodne Slovenije in zaključki projekta INTER BIKE II, ki je uspešno zaokrožila zaključek tedna mobilnosti. Ob zaključku projekta smo pripravili novinarsko konferenco, kjer sta v pozdravnem nagovoru povedali nekaj besed Tatjana Rener iz Službe vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko iz regionalne pisarne Štanjel ter direktorica Regijske razvojne agencije ROD Brigita Habjan Štolfa. 

Aktivnosti Ministrstva za infrastrukturo na področju trajnostne mobilnosti in evropskega tedna mobilnosti je predstavil Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Sledila je predstavitev projekta INTER BIKE II ter nov promocijski video projekta, ki je bil izdelan v sodelovanju s slovensko kolesarko, dvakratno udeleženko Olimpijskih iger, Polono Batagelj. Projekt INTER BIKE II je trajal od leta 2017 in se zaključuje letos konec oktobra, njegove zaključke in priložnosti za nadaljnje delo je predstavil direktor vodilnega partnerja v projektu Giuliano Nemarnik iz Regionalnega razvojnega centra Koper. V projektu INTER BIKE II sicer sodeluje pet projektnih partnerjev iz Slovenije in Italije. 

Razvijalec spletne platforme kolesarskih povezav Matic Klanjšček je že pred novinarsko konferenco potencialnim zainteresiranim na delavnici predstavil delovanje in uporabo spletne platforme, ki bo služila kot inovativno kartografsko okolje za prostorski prikaz podatkov o kolesarski turistični ponudbi. Razvojne možnosti in priložnosti na področju trajnostne mobilnosti je na območju Občine Ajdovščina predstavil Janez Furlan. 

Aktivnosti, ki so se v tednu mobilnosti od 16. do 22. septembra 2020 pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!« odvile v občini Vipava pa je predstavil Luka Lango. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi