Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

VDC Ajdovščina – Vipava na letovanju v Izoli

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo prvo polovico septembra polno izkoristili in 15 .9. smo naše letovanje v Izoli zaključili sproščeno, polni energije in 'slanih' spominov.
Kvalitetna oblika preživljanja prostega časa uporabnikov v Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) je tudi naše tradicionalno morsko letovanje. Letos smo ga izvedli v Izoli, v dveh delih, za skupno kar 32 varovancev.

S prvo skupino smo se v ribiško mesto odpeljali 4. 9. 2023 in tam preživeli čudovit teden. Za ta čas nenavadno toplo morje in sončni žarki so nas razvajali, gostoljubje hotela v San Simonu pa smo doživljali na vsakem koraku. Kot pravi turisti smo se podali na vožnjo z vlakcem in si seveda privoščili tudi malo 'nočnega' življenja. Sprehod ob obali ter med ozkimi uličicami nas je v večernem mraku posebej očaral.

Teden je kar prehitro minil. A v Ajdovščini in Vipavi se je morske dogodivščine nestrpno veselila še druga skupina. Od 11. do 15. septembra smo se ob morju družili in uživali v spoznavanju drug drugega. V sproščenem okolju, brez vsakdanjih skrbi in obveznosti smo si nabrali veliko 'slanih spominov' ter nove energije za prihajajoče jesenske dogodivščine. 

Oglejte si tudi