Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tretji nastop kosovelovskega podmladka

V župnijski cerkvi sv. Justa na Ustjah sta se 21. januarja z božičnim programom predstavila Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel in pa Vokalni tercet Sestre Kobal.

Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel pod vodstvom Petre Habjanič Gregorc deluje od lanskega septembra. Gre za podmladek 'članskega' zbora v mešani zasedbi in je sestavljen iz dijakinj in dijakov ter študentk in študentov Vipavske doline. Sestav ima namen zapolniti praznino oziroma prehod od osnovnošolskih zborov do 'odraslih' zborov. Dejstvo je, da srednješolskih zborov skorajda ni in tako se v tej za pevski razvoj občutljivi (in pomembni) fazi veliko pevk in pevcev izgubi. Seveda pa si tudi moški zbor Srečko Kosovel na ta način prizadeva pomladiti vrste.

Krstni nastop je mladinski zbor uspešno izvedel 26. decembra v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ajdovščini in ga ponovil 7. januarja v Koštaboni. Zbor sta spremljala Larisa Štrukelj na klavirju in Oskar Ličen na violini in tolkalih. V obeh primerih je koncert nadaljeval moški zbor Srečko Kosovel pod vodstvom Andreja Makorja in ga zaključil skupaj z mladinskim sestavom.

V mladinskem zboru prepevajo tudi tri sestre Kobal z Ustji, ki so program božičnih pesmi v domači cerkvi začele s samostojnim nastopom. Tako tercet kot mladinski zbor pa v kratkem čaka še en nastop in sicer na občinski proslavi ob kulturnem prazniku 8. februarja v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

nv, foto Matjaž Simonič

Oglejte si tudi