Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Skakalni center na Kovku pred novimi izzivi

Prvi skakalni center na Primorskem pod okriljem Skakalnega kluba POK (Predmeja, Otlica, Kovk) postaja središče vzgoje vse večjega števila mladih skakalk in skakalcev.

Skakalni center na Kovku je s 7, 15, 25 in 35-metrsko skakalnico primeren za razvoj novih mladih skakalcev, od prvošolčkov do 15. leta starosti. Na njem se trenutno v skokih uri 13 otrok, štiri deklice in pet dečkov ter štirje kadeti (mladinci). Mlajše trenira Mitja Velikonja, trener starejših pa je olimpijec iz Sappora, Danilo Pudgar.

Zelo uspešna je bila lanska zimska sezona, saj je Mark Štrancar ubranil 3. mesto na državnem prvenstvu, prav tako je dobro nastopal Andraž Velikonja. Oba sta si po zaslugi dobrih rezultatov priskakala uvrstitev na panožni skakalni kamp v Planici, ki je bil namenjen najboljše uvrščenim tekmovalcem v posameznih kategorijah.

V poletni sezoni, ki je trajala od junija pa vse do oktobra, so se mlajše skakalke in skakalci udeležili več kot 20 tekmovanj, na katerih so pokazali svoj napredek. Udeležili so se vseh tekmovanj pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, turneje Alpe Adria ter nekaj meddruštvenih tekmovanj. Na tekmovanjih so v večini vsi z lepimi skupnimi uvrstitvami med 5. in 10. mestom zastopali barve SK POK. Presenetljivo je skupno regijsko 1. mesto med deklicami do 11 let osvojila Mia Lara Velikonja, med 10. in 20. mestom pa sta se redno uvrščala tudi Jure Polanc in Urban Lampe med ml. kadeti.

Kadeti so se udeležili desetih tekmovanj za pokal Argeta ter DP, osvajali so rezultate med 10. in 20. mestom.

Poleg vlaganja v mlade je društvo v letu 2022 stremelo k urejanju infrastrukture novega skakalnega centra. Nadaljevala so se dela na vseh treh skakalnicah in sodniškem stolpu, urejala so se parkirišča. Dogradila se je tudi skakalnica za najmlajše, ki je namenjena prav začetnikom. Urejala se je elektrifikacija in osvetlitev centra, ki pa je še v teku. V prihodnjem letu si društvo želi dokončno urediti sodniški stolp in razsvetljavo, asfaltirati dovozno cesto ter začeti z urejanjem dokumentacije za večnamenski objekt.

Rast centra finančno podpira predvsem Občina Ajdovščina, sponzorji pa tudi člani kluba, Društvo Gora, domačini ter starši otrok, ki z veliko urami prostovoljnega dela uresničujejo razvoj skakalnega športa na Kovku.

Predsednik Skakalnega kluba POK, Igor Polanc, ocenjuje, da je bila letna tekmovalna sezona zaključena z lepimi rezultati in s ponosom zre v razvoj edinega skakalnega centra na Primorskem.

 

Oglejte si tudi