Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
13°C
PET.
27°C
13°C
Oceni objavo

EL1 plesna scena: državni podprvaki, zmagovalci pokalnega turnirja in še več

Pa smo dočakali tekmovanje, ki ga vsi plesalci nestrpno pričakujemo. Tekmovanje, ki je vrhunec vsake plesne sezone. To je državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, ki poteka pod okriljem Plesne zveze Slovenije. Na tem tekmovanju se na plesnem parketu spopadejo najboljši plesni klubi iz celotne Slovenije, med katere spadamo tudi plesalci plesnega kluba EL1 plesna scena.

Pretekli vikend se je v Novem mestu odvijalo državno prvenstvo. Plesni 'pohod' smo začeli v soboto dopoldan, ko so se nam predstavile mladinske male skupine. Kaos in Six Wix sta s svojima nastopoma dodobra ogreli še nekoliko zaspano ozračje v plesni dvorani. Obe skupini sta se uvrstile v četrtfinale. Po odličnih nastopih naših malih skupin smo nestrpno pričakovali nastop solistke Lare Vrtovec v kategoriji pionirk. Lara je odlično zastopala barve kluba in si priplesala 7. mesto ter za las zgrešila vstop v finale. Z navdušenjem smo dan nadaljevali v pričakovanju tekmovanja dvojic.

Naš plesni klub se je predstavil z dvema paroma. Prvi duo sestavljata Tjaša Kosmač in Kiara Gregorič Smrdelj, ki sta tudi tokrat navdušili in nas s svojim nastopom pustili odprtih ust. Ponovno sta potrdili, da njuni vrhunski rezultati skozi celotno sezono niso bili zgolj naključje. Njuno usklajenost in energijo so prepoznali in nagradili tudi sodniki. Kiara in Tjaša sta si z dodelanim nastopom priplesali vrhunsko 2. mesto in tako postali državni podprvakinji ter s tem tudi zmagovalki pokalnega turnirja. Drugi par, Asja Laharnar in Lara Vrtovec, sta v letošnji sezoni prvič zaplesali kot duo in si priplesali odlično 6. mesto. Tudi Lara in Asja sta v letošnji tekmovalni sezoni nizali odlične rezultate in s tem postali podprvakinji pokalnega turnirja Slovenije. S temi vrhunskimi rezultati so si punce odprle vrata na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki se bo v začetku junija odvijalo v Skopju. Oba para sta plesišče dobesedno zažgala. Punce so z vrhunsko odplesanimi koreografijami navdušile prav vse, sodnike in publiko. Solze navdušenja, sreče in ponosa so tekle same od sebe. Zavedanje, da ima plesni klub EL1 plesna scena državni podprvakinji, je bilo za nas še dodatna motivacija. Tako smo s še bolj nestrpno pričakovali nedeljo in nadaljevanje našega plesnega vikenda.

Drugi dan državnega prvenstva so odprle solistke v kategoriji mlajših mladink. V zelo številčni in hudi konkurenci si je Tjaša Kosmač priplesala četrtfinale, Kiara Gregorič Smrdelj je zasedla 25. mesto, Asja Laharnar pa se je zavihtela na 10. mesto.

V nadaljevanju smo navijali tudi za naš pionirski duo, ki ga sestavljata Tinkara in Sara. Dekleti sta se prvič udeležili državnega prvenstva, a sta že takoj pokazali, da sodita med najboljše. 11. mesto je to samo še potrdilo.

Vrhunec nedeljskega dela državnega prvenstva pa so vsekakor predstavljale mladinske formacije. Let's pray je izstopala tako po izgledu kot po energiji, ki jo je oddajala celotna ekipa. Z vsakim izhodom na plesni parket so naši plesalci nadgrajevali svoj nastop ter dvignili navdušenje celotne dvorane na višji nivo. Ob bučnem ploskanju in navijanju je naša formacija priplesala v finale, kjer je zasedla fenomenalno 6. mesto. Nad našim nastopom so bili navdušeni prav vsi. Tako gledalci, kot tudi koreografi drugih plesnih klubov. Našemu trenerju so iskreno čestitali za vrhunsko koreografijo, in fantastično izvedbo.

Vsi ti neverjetni rezultati nas navdajajo s hvaležnostjo in ponosom. Hvala vsem našim plesalcem, ki so na plesišču pustili svoje srce. Ponosni smo na vas, saj ste enostavno najboljši!

Največja zahvala za vse naše fantastične dosežke grejo v prvi vrsti našima trenerjema Martinu Sorgu in Tatjani Gajanović. Brez vaju vse to nebi bilo mogoče. Zato iz srca hvala za vaše predano in srčno delo. Hvala da sta del naše plesne družine. Pohvale in zahvale za vse rezultate grejo tudi vodji plesnega kluba EL1 plesna scena Eleni Mikuž, da je vedno tu za nas, nas podpira in verjame v nas, tudi ko sami nismo čisto prepričani, da zmoremo. Hvala tudi našim staršem, za vso podporo in glasno navijanje s tribun. Hvala tudi za to, ker nas vedno spremljate ter ste vedno z nami.

Dosegli smo vrhunske rezultate, na katere smo izjemno ponosni. A državno prvenstvo nam je dalo veliko več kot le to. Dalo nam je spoznanje in zavedanje, da mi, plesalci plesnega kluba EL1 plesna scena, sodimo v sam vrh slovenskega plesnega sveta.

Oglejte si tudi