Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovščina bo gostila dvodnevni rokometni spektakel

Mesto burje, ki je v svoji športni zgodovini gostilo že vrsto večjih pomembnih rokometnih tekem, bo v mesecu aprilu dodalo novo poglavje v svojo bogato zbirko. Ženski rokometni klub Mlinotest je bil s strani Rokometne zveze Slovenije izbran za organizatorja zaključnega turnirja FINAL4 pokala Slovenije, ki bo potekal 15. in 16. aprila.

»Poleg organizacije domačih tekem državnega prvenstva in evropskih tekem v okviru EHF Cup, smo si zadnjih šest let neizmerno želeli, da v Ajdovščino pripeljemo zaključni turnir pokala Slovenije – FINAL4. Mlinarke in samo mesto si zaradi letošnjih in preteklih rezultatov to nedvomno zaslužijo. Turnir je medijsko in tekmovalno izjemno zanimiv, med drugim je prenos finala na nacionalni televiziji. Poleg samih tekem pa pripravljamo še pester spremljevalni program. Zagotavljamo vam, da ne boste razočarani nad obiskom dvorane Police, ki bo za ta dogodek prav posebno pripravljena,« je dejal tehnični vodja kluba Deni Stibilj, ki bdi nad celotno organizacijo turnirja.

Poleg domačega Mlinotesta so se na zaključni turnir četverice uspele prebiti še serijske državne prvakinje Krim Mercator, Trgo ABC Izola in Zvezda Logatec. Žreb parov polfinala bo v četrtek, 13. aprila v gostilni Krapež na Predmeji. Poleg obeh sobotnih polfinalov in nedeljskih končnih obračunov za tretje in prvo mesto, bomo v Ajdovščini gostili tudi slovensko reprezentanco letnika 2008/09.

Program Final4*

Tekmovalni dan 1 | Sobota, 15. 4. 2023

-          11.00 | Tekma državnega prvenstva mlajših kategorij

-          14.00 | Prijateljska tekma Slovenija Vzhod : Slovenija Zahod (letnik 2008/09)

-          16.30 | Polfinale 1

-          19.30 | Polfinale 2

Tekmovalni dan 2 | Nedelja, 16. 4. 2023

-          11.00 | Tekma državnega prvenstva mlajših kategorij

-          14.30 | Tekma za 3. mesto

-          17.30 | Tekma za 1. mesto + podelitev

*organizator si pridružuje pravico do sprememb

Cena vstopnic v predprodaji za posamezen tekmovalni dan bo 10 €. Otroci do 15. leta starosti bodo imeli brezplačen vstop. Vstopnice bodo na voljo v trgovini Mlinotest Ajdovščina (Tovarniška cesta 14) ter v baru Oaza (Cesta 5. maja 14) in okrepčevalnicI Pika (Lavričev trg) od 3. aprila dalje.

Bodite del rokometne poslastice tudi vi. Se vidimo na Policah!

ŽRK Mlinotest

 

Oglejte si tudi