Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

G. Igor Kobal stotič daroval kri

Le redki zmorejo tako humano dejanje, kot je stoto darovanje življenjske tekočine. Na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica so 26. novembra kri že 100-tič darovali kar trije krvodajalci in se tako vpisali v red vitezov krvodajalstva: g. Igor Kobal iz Ajdovščine ter g. Sandi Škodnik in g. Janko Bitežnik iz Nove Gorice.

 

Vitezom smo se za nesebično in humano dejanje zahvalili in poklonili s priznanjem in že tradicionalno torto. Priznanja so jim podelili predsednica RKS mag. Vesna Mikuž, Rajko Troha, predsednik RKS – OZ Ajdovščina, in Dušan Ambrožič, član območnega odbora RKS – OZ Nova Gorica. Čestitala jim je tudi dr. Alenka Medvešček iz CTD Nova Gorica.

 

Na Ajdovskem je sicer letos 809 krvodajalk in krvodajalcev prispevalo 1180 enot krvi. Prvič jih je kri darovalo 95. Veseli smo, da smo po letu in pol ponovno zabeležili tudi stoto darovanje. G. Kobal iz Planine pri Ajdovščini kri redno daruje od leta 1982 in je postal osmi vitez krvodajalstva na območju, ki ga pokriva RKS – OZ Ajdovščina.

 

Vsem krvodajalkam in krvodajalcem se najlepše zahvaljujemo in še sploh g. Igorju Kobalu ob takem jubileju za vso njegovo solidarnost in pomoč!

 

RKS – OZ Ajdovščina

 

Oglejte si tudi