Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mladost na burji vse bolj združuje

Nov vzgojni program Občine Ajdovščina Mladost na burji vključuje vse več otrok in mladih – trenutno je v program vključenih že skoraj 1.500 otrok in mladih. Nekateri so v program vključeni kot posamezniki (približno 70), ostali v programu sodelujejo kot skupina. Otroci, ki se prijavljajo kot skupina, izvajajo aktivnosti v okviru šole. Nekateri so tako v okviru šole v prejšnjem mesecu obiskali InCastro in izvajali druge aktivnosti po lastni izbiri.

Mladost na burji je izviren program, v katerem so se povezali Občina Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, vrtec, osnovne in srednja šola, strokovnjaki na področju vzgoje in izobraževanja, nevladne organizacije in javni zavodi. Skupaj želijo med otroki in mladimi krepiti pripadnost lokalni skupnosti in jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju pri ustvarjanju boljšega okolja za življenje in razvoj. »Veseli smo, da je program, s katerim smo orali ledino, deležen tolikšnega zanimanja in podpore že v samem začetku. Ponosni smo, da se lahko naše okolje zanese na aktivne mlade, ki so sprejeli izziv in se zavezali, da bodo s svojimi prostovoljnimi in prizadevnimi aktivnostmi pridobivali kompetence za osebnostno rast, predvsem pa za aktivno udejstvovanje v skupnosti,« je pojasnila Rozana Mužica z Inštituta za mladinsko politiko.

V prihajajočih mesecih lahko posamezniki in skupine, vključene v program, izbirajo med pestro ponudbo aktivnosti. Lahko se udeležijo tekaške prireditve 100 ob mrzli reki in pomagajo pri fotografiranju, podelitvi priznanj in pripravi drugih promocijskih sredstev. Dom starejših občanov Ajdovščina išče prostovoljce za nastop na novoletni zabavi, krajevne skupnosti vabijo k obisku in obdarovanju starejših na domu ob novem letu, Rdeči Križ prosi za pomoč pri Izmenjevalci, Hiša mladih ponuja možnost moderiranja dogodkov in priprave reportaž, k prostovoljskemu udejstvovanju vabi tudi Zavod Cirius.

Aktualno ponudbo aktivnosti sicer lahko spremljate na spletni strani: www.mladostnaburji.si, kjer se lahko še vedno prijavite in vključite v program in tako pripomorete k ustvarjanju bolj solidarne in povezane skupnosti, pridobivate pa pomembne veščine za aktivno vključevanje v družbo.

Oglejte si tudi