Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Pionirji plesnega kluba EL1 odhajajo na svetovno prvenstvo

»Preprosto plešemo« je vodilna misel nadobudnih plesalcev, katere druži veselje do plesa. Skupaj pridno in redno trenirajo v plesnem klubu EL1 plesna scena, ki ga vodi Elena Mikuž. »Preprosto plešemo« pa zato, ker je ples sam po sebi nekaj sproščujočega, nekaj zabavnega, nekaj lepega, skratka nekaj preprostega, saj v njem  lahko uživamo vsi, od najmlajših, pa do tistih malo manj mladih plesalcev.

Plesni klub kot tak je relativno nov na ajdovskem, a kljub temu nam ponuja pestre programe za različne generacije – od predšolskih otroških skupin, do osnovnošolskih, srednješolskih programov, street jazz-a ter hip hop-a za odrasle. Poleg tega ponuja klub EL1 plesna scena tudi tekmovalne skupine (pionirji od 7-12 let in mladinci od 12-16 let) za vse tiste, ki bi radi doživeli utrip plesnih tekmovanj.

In ravno ti plesalci tekmovalnih skupin, so se v letošnjem letu udeležili treh plesnih tekmovanj tudi na državnem nivoju. Čeprav so skupaj plesali šele prvo leto, so se med njimi stkala tesna prijateljstva, ki so skupaj s trdim delom in pomočjo zelo strokovno podkovanih trenerjev pripomogli k dosegu izjemnih rezultatov. Za mnoge od njih je bila letošnja sezona tudi »krstna« v plesno tekmovalnem smislu, saj so se prvič udeležili tako velikih tekmovanj.

Plesali so v Mariboru na Rolly dance Open tekmovanju, kjer so si tako pionirji kot tudi mladinci priplesali srebrno elitno priznanje. Sodelovali so tudi na kvalifikacijah svetovno znanega tekmovanja Dance Star, kjer so pionirji s svojo točko zasedli 1. mesto, mladinci pa v izjemno močni konkurenci odlično 4. mesto. S temi odličnimi rezultati sta se obe skupini kvalificirali na mednarodno tekmovanje Dance Star v Poreču. Nenazadnje pa so tekmovalci plesnega kluba EL1 plesna scena tekmovali tudi na državnem prvenstvu v modernih plesih pod okriljem Plesne zveze Slovenije in tudi tu posegli po najvišjih mestih. Mladinci so se uvrstili na 19. mesto, pionirji pa na odlično 5. mesto in si s tem priplesali vstopnico na svetovno prvenstvo.

Svetovno prvenstvo bo letos potekalo v mestu Decin na Češkem med 19.in 22.9.2019 in mladi tekmovalci se že pridno pripravljano na njihov debi v svetovni plesni eliti. Zato vsi skupaj držimo pesti za to mlado ekipo, da bi se čim bolje uvrstila.

Ob tej priložnosti pa vabijo vse, ki bi radi skupaj z njimi plesali, uživali in se zabavali naj se jim pridružijo v plesnem klubu EL1 plesna scena.

V.S.

Oglejte si tudi