Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje ajdovskih občanov, starih 80 in več let

Srečanje občanov občine Ajdovščina, starih 80 in več let, je potekalo 21. maja na Osnovni šoli Šturje. Po dveletnem premoru je bilo ponovno polno sproščenega druženja, obnavljanja starih vezi, medsebojnega povezovanja, človeške bližine in topline. Zbralo se je kar 175 starejših. Med drugimi nas je obiskal tudi stoletnik Boris Čermelj. Med udeleženkami je bila najstarejša 94-letna Ivanka Blažko.
Zbrane sta nagovorila župan občine in častni pokrovitelj srečanja Tadej Beočanin ter naš podpredsednik Alfonz Krapež. Veseli smo bili ljudskih pesmi in recitacij otroškega pevskega zbora OŠ Šturje, nastopa učenk baletnega oddelka Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina in Glasbene šole Nova Gorica v sodelovanju z ajdovskim plesno gledališkim društvom Primabalerina ter harmonikašice Stelle Lily Marič.

Sledilo je druženje ob okusnem kosilu, ki so ga pripravili kuharji SŠ Veno Pilon. Najlepše se šoli ob tem zahvaljujemo tudi za posojen pribor in ozvočenje. Prav tako se za vso pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodka zahvaljujemo OŠ Šturje. Zelo smo za pomoč hvaležni tudi tamkajšnjemu hišniku Zoranu Sevnšku. URSZR Izpostava Nova Gorica se zahvaljujemo za gasilske mize in klopi. Nenazadnje pa gre velika zahvala za izvedbo dogodka vsem našim marljivim prostovoljcem, ki jih nikoli ne omenjamo, čeprav so najbolj zaslužni: Rajku Mrevljetu, Eleni Gavrilovi, Bojanu Stakoliču, Maju Černigoju, Loredani Binkar, Gordani Maroh in Rosandi Turk s hčerkami! Hvala vam!

Upamo, da se z vsemi udeleženci srečanja ponovno srečamo prihodnje leto!

Rdeči križ Ajdovščina

Oglejte si tudi