Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Aktivno v Društvu MOST

Ob upoštevanju vseh vladnih ukrepov in priporočil stroke smo uspešno zagnali večino dejavnosti v novem študijskem letu 2021/22. Res da deluje manj skupin, kot bi želeli, pa vendar je v društvu pestro.

Aktivni so pohodniki skupine Krajši pohodi. Sredi decembra so izkoristili lepo vreme in prehodili del Vertovčeve poti. V januarju so se odpravili že na dva pohoda, načrtujejo pa že naslednjega. Na prvem pohodu v 2022 jih je pot vodila od križišča pri Gaberjah do Štanjela, kjer je bilo postavljenih kar 65 jaslic. Po sprehodu po Štanjelu so se povzpeli še na najvišjo točko Turn, z obnovljenim rimskim stolpom, in občudovali razgled do morja in do zasneženih Alp in Dolomitov na drugi strani.

Iz Kamenj proti Zdeščam nad Skriljami in naprej po Skrlanki pa so se odpravili na zadnjem pohodu. Prijetno dopoldne v dobri družbi po približno 6 km dolgi krožni poti je hitro minilo. Okolica Vipavske doline res ponuja ogromno prekrasnih skritih kotičkov, zato bi bil greh ostajati doma na kavču in je ne raziskati.

Udeleženci krožka Spoznavanje narave so obiskali Notranjski muzej v Postojni in razstavo Muzej Krasa, ki ponuja najbolj celovito razstavo o krasu v Evropi. Sprehodili so se skozi kraške pojave in bogato zbirko predmetov v etnografskem delu muzeja. Namesto ene ure so naši radovedni upokojenci vodiča 'okupirali' za več kot dve uri. Pridite, ne bo vam žal.

Poleg omenjenih dejavnosti so se redno srečevale tudi številne ostale skupine, ki delujejo v okviru Društva MOST – Univerze za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina. Predvsem v decembru so bili zelo aktivni kitaristi ter plesalke in plesalci folklorne skupine MOST, ki so za zunanje obiskovalce (in člane društva) pripravili odprti vaji v naši dvorani.

Verjamemo, da bomo enako aktivno nadaljevali tudi v naslednjih mesecih.

P. K., foto V. Vetrih

Oglejte si tudi