Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor starodobnikov

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil (L.S.V.) Vipavska dolina je bilo ustanovljeno 8. januarja 2004. Ob ustanovitvi je bilo v društvo sprejetih 36 članov iz bližnje okolice. Število članov je iz leta v leto naraščalo in sedaj je v našem društvu včlanjenih že 92 članov. Imamo tudi najstarejšega člana od vseh 48. društev starodobnih vozil v Sloveniji, ki je 91. letni Fabjan Anton iz Vrtojbe.

Prvi predsednik društva je bil štiri leta Petrič Zmago, nato je bil dva mandata na tej funkciji Trošt Igor, za eno leto ga je nato nasledil Kukovič Drago. Sedaj je bil na občnem zboru za drugi zaporedni mandat predsednika ponovno izvoljen Ambrožič Peter in tajnik Stegovec Zmago.

Podelili smo tudi pet priznanj za aktivnost v društvu, katerih prejemniki so bili Fabjan Anton, Štrancar Miro, Pahor Anton, Martinuč Ivo in Košuta Venceslav. Zelo aktivne imamo tudi tri tehnične komisarje in sicer Troha Bogdana, Štrancar Valterja in Dominko Borisa.

Člane društva druži strast po ohranjanju tehnične dediščine. Veliko članov vloži ogromno časa in truda za dosego tega cilja, saj iz vozila v slabem stanju, uspejo sestaviti vozilo, ki nato prejme certifikat ustreznosti in le tega nato tudi skrbno ohranjajo.

Tekom leta se udeležimo približno 26. različnih srečanj tako v Sloveniji, kakor tudi v Italiji, Hrvaški, in Srbiji. Leta 2013 smo bili tudi državni prvaki v tekmovanju starodobnih vozil Slovenije. V mesecu decembru, ob božičnem času, že vrsto let obiščemo stanovalce doma starejših občanov (DSO) Ajdovščina in jih obdarimo. Dan jim popestrimo tudi tako, da jih zapeljemo na vožnjo z našimi vozili. V tem času se udeležimo božičnega sejma v Ajdovščini, kjer si lahko ljudje ogledajo naša vozila, poklepetajo z nami, seveda pa ne pozabimo obdariti tudi otroke, ki nas na sejmu obiščejo. Prav tako vsako leto obiščemo in obdarimo otroke Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) Vipava.

Čas hitro teče in tempo našega življenja je nevzdržno hiter, zato je nadvse prijetno, ko lahko ob druženjih z našimi vozili uživamo in užijemo življenje v počasni vožnji, ter v prijetni družbi naših članov. Lepo se je družiti in to deliti tudi z drugimi, zato bomo z veseljem vse to nadaljevali tudi vnaprej.

 

P.A.

Oglejte si tudi